Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jātniekam Neretniekam septītā vieta Pasaules kausa posmā Šauļos

Ints Megnis
Ints Megnis

Jātniekam Neretniekam septītā vieta Pasaules kausa posmā Šauļos
Kristaps Neretnieks
Foto: Foto: CSIO Budapest / Hadju Krisztina

Latvijas labākais jātnieks Kristaps Neretnieks svētdien Šauļu arēnā izcīnīja septīto vietu Pasaules kausa divu zvaigžņu sacensību "Grand Prix" maršrutā.

Galvenajā maršrutā ar 140-160 centimetrus augstiem šķēršļiem Neretnieks ar zirgu "Moon Ray" gāza vienu šķērsli. Bez soda punktiem maršrutu veica tikai viens sportiskais pāris. Pagājušajā svētdienā Neretnieks ar "Moon Ray" uzvarēja Pasaules kausa sacensībās Tallinā.

Tāpat "Grand Prix" maršrutā 12. vietu ieņēma šī gada Latvijas čempione Laura Penele ar zirgu "Dundas V.D.M.", kamēr pozīciju zemāk bija Neretnieks un "For Fan", bet 18. vietā starp 22 sportiskajiem pāriem bija Andis Vārna ar "Dendelin".

Mazākos maršrutos vairāki Latvijas sportisti tika uz goda pjedestāla. Tā svētdien "Open" grupā maršrutā ar 90-100 centimetru šķēršļiem trešā bija Kristina Zomera un zirgs Quanta Costa, kamēr maršrutā ar 115 centimetru šķēršļiem trešā bija Anna Annija Alsiņa ar Princi, bet divu iepriekš divu fāžu maršrutā ar 115 centimetrus augstiem šķēršļiem trešo vietu guva Magdalēna Pildere ar Hoogheid.

Savukārt piektdien starp elites sportistiem Neretnieks ar For Fan guva otro vietu vidējā apļa maršrutā uz laiku ar 140 centimetru šķēršļiem, kamēr "Open" grupā divu fāžu maršrutā ar 115 centimetru šķēršļiem pie dubultuzvaras tika Laura Luīze Leinerte ar Passo un Tīna Dreimane ar Picasso, tikmēr divu fāžu maršrutā ar 90-100 centimetru šķēršļiem otro vietu guva Dreimane ar Picasso.