Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Airisa Penele uzvar Latvijas ziemas čempionātā iejādē

Ints Megnis
Ints Megnis

Airisa Penele uzvar Latvijas ziemas čempionātā iejādē
Airisa Penele. Foto: LJF

Pagājušajā nedēļas nogalē sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā noslēdzies Latvijas ziemas čempionāta jāšanas sporta iejādē. Divu posmu summā uzvaru guva Airisa Penele zirgu Licenciado.

Otrajā posmā sacensību sarežģītākajā shēmā – Lielajā balvā – uzvarēja Terēze Rozenberga ar zirgu Kivi (JSK “Mežstrazdiņi”), sasniedzot rezultātu 65,870%, otro vietu ieguva Penele ar Licenciado JF (z/s “Lielceri”) – 64,928%. Bet, rēķinot rezultātus divu sacensību kopvērtējumā, Lielajā aplī uzvarēja Penele – 131,693%, otrajā vietā
Rozenberga – 130,821, bet trešā Olga Šakurova ar zirgu Lord Nelson (RJSK) 67,941%, kura šajā posmā nemaz nestartēja.

"Kā sportiste īsti neesmu apmierināta ar startu šajās sacensībās, lai gan izdevās uzvarēt kopvērtējumā. Pirmajā posmā rezultāts bija labāks, bet nezinu, kādu iemeslu dēļ tagad neizdevās sasniegt iespējami labāko rezultātu," teica Penele. "Zirgs tā kā juta stresu, varbūt tas ir pavasaris, jo Licenciado ir ērzelis, turklāt no temperamentīgās PRE jeb Andalūzijas šķirnes. Taču izdarām secinājumus, strādājam tālāk. Cerams, ka, sākoties āra laukumu sezonai, sniegums būs labāks, jo šis ir zirgs ar lielu potenciālu, un arī sagatavošanas procesā viss ir kārtībā.”

"Sezona ir sākusies labi, bet ne tik ļoti, kā pašam gribētos. Šīs sacensības man bija svarīgas jaunās brīvas izvēles programmas aprobēšanai, kuru jaunas mūzikas pavadījumā jāju tikai otro reizi. Vēl jāiegulda liels darbs, un arī pie precizitātes jāpiestrādā," saka paralimpiskās iejādes uzvarētājs Rihards Snikus. "Zirgs jūtas pat ļoti labi, un esam gatavi startēt. Redzēsim, kā izdosies savu sniegumu parādīt šāgada pirmajās starptautiskajās sacensībās Beļģijā aprīļa beigās.”

Kopvērtējumā citās grupās uzvarēja: Vidējais aplis – Olga Koroļenko ar Dustinov V (JSK “Eminent Sport”) 132,745%; Mazais aplis – Jūlija Pumpure ar Lengli (JSS “Kleisti”) 131,715%; Shēma III – Diāna Suvorova ar Dreams come true (LSVK “Harmonija”) 131,722%; Shēma II, AM – Dina Endziņa ar Camelot (Rīgas JSK) 135,570%; Shēma I, AM – Sabīne Andersone ar Caruso (RJSK) 134,975%; Shēma II, OC – Linda Josta ar Baily (RSK “Royal Sport”) 136,614%; Shēma I, OC – Sintija Ģīle ar Leksija (JSK “Temperaments”) 131,625%; Jaunie jātnieki – Everita Daubure ar Kolers (LSVK “Harmonija”) 135,417%; Juniori – Aleksandra Sīle ar Fenikss (Rīga JSK) 135,000%; Bērni – Letīcija Politere ar Kalando (SIA “HM Agro”) 133,659.

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests

     [+] [-]

, 2019-04-01 13:13, pirms 5 gadiem
IELĀDĒ 😀😀😀😀😀 Jauns sporta veids! 😀