Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šrilanka negaidīti pārspēj Indiju, Īrija tiek galā ar Afganistānu

Juris Miņins
Juris Miņins

Šrilanka negaidīti pārspēj Indiju, Īrija tiek galā ar Afganistānu
Foto: AFP/Scanpix

Turpinoties starptautiskajiem kriketa mačiem, pie uzvarām vienas dienas mačos (ODI) ir tikušas Šrilankas un Īrijas komandas.

Šrilankas valstsvienība tikās ar spēcīgo Indijas komandu, turklāt šī cīņa, kas bija pirmā no trīs maču ODI sērijas, sekoja pēc tam kā Indijas izlase uzvarēja trīs Testa spēļu sērijā.

Jāsaka, ka vienas dienas kriketa formāts šrilankiešiem, acīmredzami, vairāk gāja pie sirds, jo viņiem bija nepieciešami tikai 38.2 iningi, lai apturētu indiešu uzbrucējus, no kuriem labākais ar 65 gūtajiem punktiem bija Mahenda Sings Doni. Kopumā Indijas komanda guva tikai 112 punktus un bija skaidrs, ka šrilankiešiem būs patiešām jānopūlas, lai negūtu panākumu šajā cīņā.

Upuls Taranga izcēlās ar 49 skrējieniem, bet Andželo Metjūzs un Nirošans Dikvels, gūstot, attiecīgi, 25 um 26 punktus, noveda maču līdz uzvarošām beigām, proti, panāca 114 gūto skrējienu atzīmi ar ko bija gana, lai Šrilanka svinētu uzvaru.

Par mača labāko spēlētāju tika nosaukts Šrilankas bouleris Suranga Lakmals, kurš desmit overu laikā zaudēja tikai 13 skrējienus, no spēles izslēdza četrus oponentus un pieļāva tikai vienu četru punktu sitienu.

Tiesa, jāpiebilst, ka visa šrilankiešu bouleru komanda darbojās vairāk nekā lieliski, pilnībā izslēdzot bīstamos indiešu atsitējus no spēles un, kā minēts iepriekš, atstājot viņus at tikai 112 gūtajiem punktiem.

Jāatzīmē, ka šajā gadā Šrilankas komanda ODI formātā bija aizvadījusi 26 mačus, taču tikai četros uzvarējusi. Šis panākums arī apturēja 12 zaudēto maču sēriju. Tāpat nevar nepieminēt to, ka Indija ICC pasaules rangā šobrīd ieņem trešo vietu, kamēr Šrilanka vienas dienas maču formāta reitingos ir astotajā pozīcijā.

Savukārt citā ODI maču sērijā, trešajā cīņā, Īrija ar piecu viketu, jeb neizslēgto spēlētāju, pārsvaru pārspēja Afganistānas valstsvienību, skrējienu skaita ziņā uzvarot ar 180:177.

Jāpiebilst, ka līdz ar šo panākumu Īrijas izlase ir tikusi pie panākuma arī visā sērijā, jo, lai arī pirmo maču afganistānieši uzvarēja, divos nākošajos īri prata izcīnīt uzvaras.

No pēdējā laikā notikušajiem citu izlašu mačiem, jāatzīmē, ka Skotija A līmeņa kriketā ar 2-0 uzvarēja sēriju pret Keniju, bet AAE tika galā ar Nepālu. Savukārt Honkonga gan vienā pirmās klases mačā, gan divos ODI cīniņos pieveica Papua Jaungvineju, kamēr Nīderlande, tieši šādos pašos formātos un ar tieši šādu pašu rezultātu, tika galā ar Namībiju.

Atgādināsim, ka šobrīd starptautiskajā līmenī tiek izspēlētas vairāks maču sērijas. Indija, kā jau minēts, tiekas ar Šrilanku un šajā duelī ir paredzēti divi ODI un trīs T20 mači, Anglija un Austrālija izspēlē "The Ashes" sēriju, kurā pašlaim ar 2:0 vadībā ir austrālieši, bet Jaunzēlande savās mājās uzņem Karību jūras reģiona valstu apvienoto izlasi, jeb "West Indies". Savukārt DĀR un Zimbabve šajā gadā ir ieplānojušas aizvadīt vienu testu maču.

Izmantotie resursi:
ESPNcricinfo - Cricket Teams, Scores, Stats,...

  -1 [+] [-]

, 2017-12-11 00:28, pirms 6 gadiem
Cerams, būs vairāk rakstu par kriketu.