Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas paraplanieristiem godalgotas vietas sacensībās Baltkrievijā

Rolands Eliņš

Latvijas paraplanieristiem godalgotas vietas sacensībās Baltkrievijā
Publicitātes foto

Latvijas paraplanieristu sportistu komanda un klubs Z-Pilots 4 pilotu sastāvā ar godalgotām vietām ir atgriezusies no Starptautiskām FAI II kategorijas piezemēšanās precizitātē sacensībām Baltkrievijā, kas bija arī noslēdzošais posms Ziemeļu-Austrumu Eiropas kausam “Brilliant Foot”.

Sacensībās augsto un godalgoto 2. vietu uz pjedestāla starp 50 pilotiem no 60 valstīm izcīnīja Krišjanis Sietiņš. Attiecīgi 7. vietā - Andris Kuzmans, 16. vietā - Edijs Gašpuitis, un 35. vietā - Mārtiņš Strazdiņš. Komandu ieskaitē Z-Pilots komanda izcīnīja godalgoto 2. vietu un nokļuva uz pjedestāla.

Dāmu ieskaitē no Latvijas augsto un godalgoto 3. vietu izcīnīja Inese Šubēvica (adrenalins.lv Paraplanierisma Klubs).

Sacensību tiesnešu komandu vadīja FAI „cat 1” tiesnese Inga Polennikova no Latvijas un kā mērķa tiesnese Latviju pārstāvēja Krista Škraba. Sacensības klātienē vēroja FAI (Fédération Aéronautique Internationale) CIVL Paraplanierisma precizitātes komitejas vadītāja Riikka Vilkuna un jauno tiesnešu apmācību veica Inga Polennikova (FAI 1.kategorijas tiesnese). Pilote Inese Subevica un tiesnese Krista Škraba apmeklēja šo semināru un saņēma diplomus par veiksmīgu semināra noklausīšanos un praktisko darbu sacensību tiesāšanā.

Sacensības noritēja divas dienas, tika izlidoti četri pilni raundi. Piekto raundu pārtrauca lidošanai slikto laika apstākļu dēļ. Stiprais, brīžiem brāzmainais vējš pamatīgi apgrūtināja visu sportistu darbu. Neskatoties uz to, vadošie sportisti uzrādīja vērā ņemamus rezultātus.

Sacensību vieta bija izraudzīta Zjabrovkas bijušajā armijas lidlaukā, kur šobrīd mājo mazās aviācijas entuziasti un mājvietu ir radis arī vietējais Gomeļas Paraplanieristu klubs. Pateicības vārdus ir izpelnījušies arī Baltkrievijas Paraplanieristu entuziasti, kuri nu ir kļuvuši par ļoti tuviem draugiem un kolēģiem.

Ar šo var uzskatīt, ka Z-Pilots kluba pilotiem 2018. gada aizvadītā sezona paraplanierisma sacensībās piezemēšanās precizitātē ir veiksmīgi noslēgusies. Uzkrāta pieredze, paaugstināta profesionalitāte, iegūti draugi un sadarbības partneri.

Informāciju sagatavoja:
Andris Kuzmans