Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Salūzusi nūja liedz Latvijas junioriem stafetē cīnīties par goda pjedestālu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Salūzusi nūja liedz Latvijas junioriem stafetē cīnīties par goda pjedestālu
Foto: Agris Veckalniņš

Ar komandu stafeti svētdien Madonā noslēdzies pasaules čempionāts distanču slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā, kas pulcēja vairāk nekā 160 dalībniekus no 15 pasaules valstīm.

Kamēr iegūto medaļu skaita ziņā līderes pēc pasaules čempionāta ir Krievija, Zviedrija un Norvēģija, Latvijai par divām bronzas godalgām parūpējās mājinieki Niks Saulītis (200 metru sprinta disciplīnā) un Raimo Vīgants (20 kilometru masu startā). Tikmēr šodien notikušajā komandu stafetē junioru grupā startējošajiem Ilvaram Biseniekam un Nikam Saulītim, pēdējā etapā salauztā nūja, un tas liedza cīnīties par goda pjedestālu un ierindoja viņus piektajā vietā.

Pasaules čempionātā noslēdzošajā dienā Latviju pārstāvēja arī juniores Līva Šahno un Samanta Krampe, kuras finišēja augstajā sestajā vietā. Savukārt elites grupā startējošais Raimo Vīgants kopā ar Edgaru Bernānu 14 komandu konkurencē ierindojās 11. vietā.

"Savā starpā sadalījām, kurš stafetē dosies pirmais un kurš otrais. Nikam otrais etaps, kurš ir atbildīgāks, bet man pirmais - galvenais uzdevums bija noturēties līderu grupā," uzsvēra Ilvars Bisenieks.

"Diemžēl pievīla tehnika, pēdējā etapā salūza nūja, konkurentu sportists nokrītot to aizķēra. Pats to apjautu tikai tālāk trasē, slēpojot kalnā, kur mainās nūjas leņķis. Šī neveiksme automātiski apgrūtināja manas izredzes tikt līdzi līderu grupai," stāstīja Niks Saulītis.

"Ir neliela vilšanās, jo bija iespēja pacīnīties par goda pjedestālu, jo turējāmies līderu grupas priekšgalā. Uzskatām, ka esam labā sportiskajā formā un arī šis rezultāts, piektā vieta, mūs apmierina - grupā konkurenti bija spēcīgi, bet prieks, ka spējām turēties līdzi! Šobrīd jau esam domās par nākamajiem startiem, nebūs lielas pauzes, kas neļaus atslābt. Jau nākamajā nedēļā dodamies un treniņnometni Igaunijā, pēc tam sacensības Krievijā, kur aizvadīsim otro pasaules kausa posmu. Sezona noslēgsies ar treniņnometni un pēdējo, trešo, kausa posmu Itālijā," tā abi latviešu sportisti.

Gunārs Ikaunieks, pasaules čempionāta rollerslēpošanā sacensību direktors: "Mūsu sportistu augstie panākumi šajā pasaules čempionātā ir lielisks pierādījums tam, ka spējam konkurēt ar tādām slēpošanas disciplīnu lielvalstīm kā Skandināvijas valstis, Krievija un Itālija. Tajā pašā laikā šis pasaules čempionāts Madonā ir “augļi” sistemātiskam darbam vairāku gadu garumā – gan spējot četrus gadus pēc kārtas organizēt Pasaules kausa posmus rollerslēpošanā, gan spējot izpildīt Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) prasības, kas lai pat pretendētu uz Pasaules čempionāta organizēšanu, ir ļoti augstas.

Ar sportistu sasniegumiem lepojamies mēs visi, bet ir jāspēj radīt pateicīga vide un apstākļi, lai viņi spētu savu talantu attīstīt, īpaši jau tas ir tik tehniskos sporta veidos kā rollerslēpošana. Man ir liels gandarījums un pateicība visu to cilvēku priekšā, kas palīdzēja īstenot vēl pirms pāris gadiem tik ļoti neticamo ieceri – organizēt pasaules čempionātu kādā no FIS disciplīnām."

Informāciju sagatavoja:
Gita Sauka