Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Jātnieks Neretnieks tomēr nepiedalīsies Pasaules kausa finālsacensībās

Jātnieks Neretnieks tomēr nepiedalīsies Pasaules kausa finālsacensībās
Kristaps Neretnieks ar zirgu Moon Ray

Latvijas labākais konkūra jātnieks Kristaps Neretnieks zirga veselības problēmu dēļ nepiedalīties šajā nedēļas nogalē Parīzē gaidāmajās Pasaules kausa finālsacensībās, kur spēkosies vien labākie pasaules sportisti.

Sacensības sāksies jau ceturtdien, tomēr trešdien Neretnieks pēkšņi pavēstīja, ka tajās nepiedalīsies. Kā vēsta sportista komanda, Neretnieka Pasaules kausa ieskaites zirgs Moon Ray otrdien neizgāja veterināro izvadi jeb vetārstu apskati, kas parasti notiek pirms katrām starptautiskām sacensībām. Pēc Starptautiskās Jātnieku federācijas (FEI) noteikumiem PK finālam pieteikto zirgu nevar aizstāt ar citu.

Zīmīgi, ka pirms mēneša turpat Parīzē notika prestižas piecu zvaigžņu sacensības, kas bija vienas no spēcīgākajām Latvijas jātnieka karjerā, un arī toreiz Neretnieks pēkšņi atsauca dalību no "Grand Prix" maršruta ar 400 000 eiro balvu fondu, jo iesildīšanās laikā jutis, ka zirgs Moon Ray nejūtas īsti labi.

"Man un Moon Ray ir īpašas attiecības ar Parīzi - tieši pirms mēneša atteicos no starta "Saut Hermes" sacensību "Grand Prix" maršrutā, jo zirgs nejutās labi. Atteicos, lai neriskētu ar zirga veselību un taupītu viņu PK finālam. Pēc "Saut Hermes" vetārstu komanda neatrada būtiskas problēmas, kas neļautu gatavoties finālam, varbūt kaut ko nepamanījām, varbūt kaut kur kļūdījāmies," izteicies Neretnieks. "Šorīt Moon Ray neizgāja arī atkārtoto veterināro izvadi, par ko dīvainā veidā esmu nedaudz priecīgs, zirgs parādīja, ka nejūtas labi, startējot es viņu pakļautu lielam riskam. Šādas situācijas ir mūsu sporta veida sastāvdaļa."

Neretnieks ir līdz šim veiksmīgākais Latvijas konkūra sportists, kurš trīs reizes piedalījies Pasaules kausa finālā, kā arī kā vienīgais spējis iekļūt pasaules jātnieku ranga septiņdesmitniekā. Iepriekšējo reizi Pasaules kausa finālsacensībās viņš startēja 2015.gadā, pēc šīm sacensībām pārtraucot sadarbību ar savu tā brīža zirgu saimniekiem, kas nākamajās sezonās liedza pretendēt uz augstiem rezultātiem. Sadarbība ar zirga Moon Ray saimniekiem aizsākās pagājušā gada novembra vidū un līdz šim zirgs sevi sacensībās bija parādījis ļoti labi.

"Es, tāpat kā visa komanda, protams, jūtamies slikti. Šie pēdējie gadi bijuši ļoti smagi, bet mēs izturēsim arī šī brīža grūtības. Tagad cenšamies koncentrēties uz pozitīvo - uz otra zirga Cornet’s Spirit startiem. Viņš ir perspektīvs Pasaules kausu un pat olimpisko spēļu līmeņa zirgs, kurš šobrīd krāj pieredzi," saka Neretnieks. "PK ieskaitē mēs startēt nevaram, bet paralēli notiek arī citas sacensības. Paldies visai vetārstu, osteopātu, palīgu, jātnieku, zirgu īpašnieku, kalēju komandai par atbalstu visas sezonas garumā. Lai es vispār varētu kvalificēties PK finālam, ļoti daudzi cilvēki ieguldījuši nesavtīgu darbu un man palīdzējuši visas sezonas garumā. Ceru, ka nākamgad mums veiksies labāk. Paldies arī Latvijas Jātnieku federācijai par atbalstu, ko tā sniedz un visiem, kas tur par mums īkšķus, tas palīdz."

Neretnieks šonedēļ Parīzē vēl startēs kopā ar Cornet's Spirit, piedaloties distancēs, kas nav Pasaules kausa ieskaitē.


Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.