Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Airētāja Levinoka izcīna 17. vietu pasaules junioru čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Airētāja Levinoka izcīna 17. vietu pasaules junioru čempionātā
Renārs Mihailovs un Linards Lauris Sils. Foto: World Rowing

Latvijas airētāja Violeta Levinoka sestdien Japānas galvaspilsētā Tokijā finišēja piektā pasaules junioru čempionāta akadēmiskajā airēšanā C finālā, kas kopējā ieskaitē sacensības ļāva noslēgt ar 17. vietu, kamēr pārairu divnieks Renārs Mihailovs un Linards Lauris Sils bija ceturtie D finālā, meistarsacīkstes pabeidzot 22. pozīcijā.

Čempionātu ar pieticīgiem rezultātiem Latvijas sportisti iesāka trešdien un ceturtdien, esot tālu no iespējas airēt A/B pusfinālā, tāpēc piektdien viņi sacentās C/D pusfinālā, Levonikai dāmu sacensībās apsteidzot nepieciešamo vienu konkurenti un iekļūstot starp C fināla dalībniecēm, kamēr Mihailovs un Sīlis sacentās ar vairāk konkurentiem un samierinājās ar kvalificēšanos D finālam.

Ja čempionāts noslēgsies vien svētdien, Latvijas sportistiem pēdējā startu diena bija sestdien. Levinoka C finālā finišēja priekšā konkurentei no Tunisijas, izcīnot piekto vietu braucienā. Zīmīgi, ka tieši noslēdzošajā braucienā viņa sasniedza savu ātrāko laiku čempionātā, 2000 metrus veicot astoņās minūtēs un 19,70 sekundēs.

Tikmēr pārairu divnieku sacensībās Mihailovs un Sils D finālā apsteidza konkurentus no Japānas un Singapūras. Arī viņi pēdējā dienā tika pie sava ātrākā rezultāta - sešas minūtes un 52,57 sekundēs. Tiesa, visos četros savos braucienos latvieši iebrauca piecu sekunžu robežās.