Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vingrotājam Jermakovam 72. vieta Eiropas čempionāta daudzcīņā

Ints Megnis
Ints Megnis

Vingrotājam Jermakovam 72. vieta Eiropas čempionāta daudzcīņā
Oļegs Ivanovs un Igors Vihrovs. Foto no personīgā arhīva

Latvijas vingrotājs Viktors Jermakovs ceturtdien ieņēma 72. vietu Polijā notiekošā Eiropas čempionāta daudzcīņas kvalifikācijas sacensībās.

Kopumā sacentās 160 sportisti, bet visās sešās disciplīnās sacentās mazāk nekā puse sportistu. 24 labākie vingrotāji daudzcīņā kvalificējās finālam, bet individuālajās disciplīnās cīņai par medaļām iekļuva pa astoņiem labākajiem atlētiem.

Jermakovs visās sešās daudzcīņas disciplīnās kopā savāca 66,865 punktus, kas bija par 21,065 punktiem mazāk nekā labāko rezultātu sasniegušajam krievam Arturam Dalalojanam, kurš ir pagājušā gada pasaules čempions.

Arī individuālajās distancēs ne Jermakovs, ne otrs Latvijas pārstāvis Oļegs Ivanovs cīņā par augstām vietām nespēja iesaistīties. Brīvajās kustībās Ivanovs uzrādīja 71. rezultātu, bet Jermakovs palika 102. vietā starp 106 sportistiem, sacensībās uz zirga Jermakovam un Ivanovam bija attiecīgi 105. un 108. pozīcija starp 110 atlētiem, vingrojumos uz riņķiem Jermakovs sasniedza 82. rezultātu, atbalsta lēcienā, kur parasti ir mazāk sportistu, Ivanovs un Jermakovs bija attiecīgi 29. un 32. vietā starp 35 sportistiem, līdztekās Jermakovs uzrādīja 87. rezultātu, bet vingrojumā uz stieņa Jermakovs bija 99. vietā starp 103 sportistiem.

Eiropas čempionāts turpināsies ceturtdien ar kvalifikācijas sacensībām dāmām.