Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Miris olimpiskais čempions daiļlēkšanā Lenzijs

Jānis Pārums

Miris olimpiskais čempions daiļlēkšanā Lenzijs
Marks Lenzijs
Foto: AP/Scanpix

43 gadu vecumā miris 1992.gada Barselonas olimpisko spēļu čempions daiļlēkšanā no trīs metru tramplīna, amerikānis Marks Lenzijs, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press" (AP).

Par Lenzija nāvi paziņoja Indiānas Universtāte, kurā sportists mācījās. Pēc vietējās preses informācijas Lenzijs divas nedēļas atradās slimnīcā ģīboņu dēļ. Savukārt sportista māte atklāja, ka viņam bijis pārāk zems asinsspiediens un sirds slimība.

Sportista karjeru Lenzijs sāka kā cīkstonis, tāpat kā viņa tēvs, taču Markam nepatika badoties, lai vienmēr sevi uzturētu konkrētā svara kategorijā. Sportists atteicās no cīņas sporta pēc tam, kad redzēja daiļlēkšanas sacensības televīzijā. Amerikānis divreiz uzvarēja NCAA studentu sacensībās, tika pie panākumiem 18 starptautiskās sacensībās un divreiz tika atzīts par gada daiļlēcēju ASV.

1992.gada Barselonas olimpiādē Lenzijs kļuva par čempionu lēcienos no trīs metru tramplīna, bet četrus gadus vēlāk Atlantā tika pie bronzas, neskatoties uz to, ka pirms tam savā sportista karjerā bija paņēmis nelielu pauzi. No 2009. līdz 2011.gadam Lenzijs strādāja par Austrumkarolīnas Universitātes treneri.

Izmantotie resursi:
AP