Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Badmintoniste Švalbe divreiz sasniedz astotdaļfinālu veterānu pasaules čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Badmintoniste Švalbe divreiz sasniedz astotdaļfinālu veterānu pasaules čempionātā
Pasaules čempionāts badmintonā senioriem. Foto: Latvijas Badmintona federācija

Latvijas badmintoniste Anita Švalbe divas reizes iekļuvusi astotdaļfinālā Polijas pilsētā Katovicē notiekošajā pasaules čempionātā senioriem.

Švalbe, kura startēja vecuma grupā 35+, čempionātu sāka ar trim uzvarām - vienu vienspēlēs un divām jauktajās dubultspēlēs pārī ar Mārtiņu Kažemaku. Viņa bija pēdējā Latvijas sportiste, kas palika čempionātā, tomēr ceturtdien neveiksmes piedzīvoja gan vienspēļu, gan jaukto dubultspēļu astotdaļfinālā.

Tikmēr vecuma grupā 45+ astotdaļfinālu dāmu dubultspēlēs sasniedza Ilze Ermiča un Kristīne Martinsone, tomēr arī viņas šajā turnīra fāzē cieta neveiksmi.

Pasaules čempionātā piedalās vairāk nekā 1500 senioru no teju 60 valstīm, tai skaitā 13 dalībnieki no Latvijas. Kopumā Latvijas sportistu startu var saukt par diezgan veiksmīgu, jo pirmajās divās dienās badmintonisti diezgan daudz uzvaru - pirmajā dienā svētdien mūsu valsts sportisti 11 mačos tika pie piecām uzvarām, bet pirmdien tika izcīnīti seši panākumi deviņos dueļos.

2018. gadā septembrī Latvija Spānijā bija plaši pārstāvēta Eiropas čempionātā badmintona senioriem - no 1235 spēlētājiem 11 bija no Latvijas.