Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijā viesosies Ķīnas sporta delegācija

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Latvijā viesosies Ķīnas sporta delegācija
LOK prezidents Aldons Vrubļevskis
Foto: LTV Sports

Lai pārrunātu Ķīnas un Latvijas sadarbības iespējas sporta jomā, gatavošanos 2014.gada Pasaules jaunatnes II Olimpiskajām spēlēm Ķīnā (Nanjinga) un tuvāk iepazītos ar sporta sistēmas attīstību Latvijā, jau trešajā oficiālajā darba vizītē Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK) ieradīsies Ķīnas Olimpiskās komitejas (ĶOK) un ĶTR valsts sporta organizāciju delegācija.

Jau iepriekš Ķīnas amatpersonas augstu novērtējušas Latvijā notiekošo sadarbību valsts, pašvaldības un LOK līmenī reģionālo olimpisko sporta centru izveidē un sporta infrastruktūras sakārtošanā ārpus Rīgas, kā arī paudušas pārsteigumu par lielo sporta mīlestību Latvijā. Ķīnas sporta organizāciju pārstāvji īpašu uzmanību Latvijai un Lietuvai pievērsuši pēc Sidnejas un Atēnu Olimpiskajām spēlēm, tagad arī pēc Pekinas spēlēm, jo Latvijas un Lietuvas sportisti un komandas regulāri izcīna medaļas Olimpiskajās spēlēs, neskatoties uz nelielo iedzīvotāju skaitu.

11. augustā delegācija apmeklēs Olimpisko sporta centru (Rīgā, Grostonas ielā 6b) un tiksies ar izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi, LOK prezidentu Aldoni Vrubļevski, ģenerālsekretāru Einaru Fogeli un Latvijas Sporta federāciju padomes prezidentu Andri Kalniņu.

Ķīnas delegāciju vadīs ĶOK viceprezidents un Ķīnas Valsts Galvenās sporta pārvaldes viceministrs Šijī Duans (Shijie Duan). Piecu cilvēku delegācijas sastāvā iekļauti arī citi ĶOK un Ķīnas Valsts Galvenās sporta pārvaldes atbildīgi darbinieki.

ĶOK un Ķīnas valsts sporta organizāciju delegācijas iepriekš Latviju apmeklējušas 2003. un 2005.gadā, LOK delegācijas devušās pretvizītēs 2005. un 2007.gados, gatavojoties Pekinas 2008.gada Olimpiskajām spēlēm.

Informāciju sagatavoja:
LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos
Ilze Āķe - Vīksne

  +6 [+] [-]

, 2010-08-09 15:56, pirms 14 gadiem
Kāds man varētu izskaidrot, ko Latvijas sports iegūst no šīs sadarbības? Ir kaut kādi līgumi parakstīti? Kādi? Ķīna finansiāli vai kā savādāk atbalsta nabadzīgo Latvijas sportu? Nu nesaprotu, kāda jēga tam visam. Uzreiz prātā tik pieņemšanas ar klātiem galdiem un citām izmaksām.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-09 19:09, pirms 14 gadiem
eziitis rakstīja: Kāds man varētu izskaidrot, ko Latvijas sports iegūst no šīs sadarbības? Ir kaut kādi līgumi parakstīti? Kādi? Ķīna finansiāli vai kā savādāk atbalsta nabadzīgo Latvijas sportu? Nu nesaprotu, kāda jēga tam visam. Uzreiz prātā tik pieņemšanas ar klātiem galdiem un citām izmaksām.
+3