Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latviešiem labi panākumi regatē Igaunijā

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Latviešiem labi panākumi regatē Igaunijā
Foto: Saaremaa Merispordi Selts.

Sestdien, 7.augustā, Kuresārē, Igaunijā noslēdzās pirmais projekta „Young Sailors” („Jaunie burātāji”) publiskais pasākums – regate „Optimist” klases jahtām, kurā Latvijas sportisti guva labus rezultātus.

7.augustā, Kuresārē, Igaunijā, projekta „Young Sailors” ietvaros noslēdzās regate „Optimist” klases jahtām, kurā piedalījās jaunieši, kas dzimuši, sākot ar 1995.gadu. Kopumā sacensībās piedalījās 30 jaunie burātāji, no kuriem 22 sportisti pārstāvēja Igauniju un astoņi - „Latvijas LASER klases asociāciju”. Uzvarētāji tika noskaidroti, burātājiem sacenšoties vairākās īsās distancēs.

Regate tika atklāta ar svinīgu atklāšanas ceremoniju, kuras ievadā runu teica Sāremā mēre Urve Titus, sveicot visus Kuresārē, veltot uzslavas vārdus projektam „Young Sailors” un vēlot veiksmi sacensībās jaunajiem burātājiem. Pēc mēres svinīgās uzrunas tika oficiāli parakstīts sadarbības līgums starp projekta realizētājiem - "Latvijas LASER klases asociāciju", biedrību „Latvijas burāšanas federāciju”, Sāremā Jūras sporta asociāciju un Pērnavas jahtklubu.

Noslēdzoties svinīgajai atklāšanas ceremonijai, jaunie burātāji gatavojās regates startam līča iekšējos ūdeņos. Kopumā sacensības izvērtās par grūtu uzdevumu ikvienam no dalībniekiem, jo laika apstākļi nebija jauno burātāju sabiedrotie lielā karstuma un lēnā vēja dēļ, kas divtik pagarināja regati un nogurdināja jaunos sportistus. Kamēr sacensību dalībnieki mērojās spēkiem līča iekšējos ūdeņos, daudzi apmeklētāji ar lielu interesei vēroja spraigo sportistu cīņu no krasta un juta līdzi saviem favorītiem, ik pa laikam arī apmeklējot turpat Jūras svētku ietvaros notiekošos kultūras pasākumus.

Noslēdzoties „Optimist” klases jahtu regatei, svinīgā noslēguma ceremonijā tika pasniegtas medaļas veiksmīgākajiem un labākajiem sportistiem. 1. vietu ieguva Sanders Puparts no Igaunijas, 2. vietu - Latvijas sportists Eduards Stīpnieks un 3. vietu - Karls Lembers no Igaunijas. Meiteņu grupā labākā bija Marta Rause no Latvijas, kas izcīnīja 1. vietu, savukārt 2. vietu izcīnīja Marija Pihlas no Igaunijas un 3. vietu – Helēna Rause no Latvijas.

Projekts „Young sailors” ir guvis atbalstu Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmā. Šī ir viena no pārrobežu sadarbības programmām, kas darbojas Latvijā, un to atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds.