Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas floretistiem pieticīgi rezultāti pasaules junioru čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas floretistiem pieticīgi rezultāti pasaules junioru čempionātā
Latvijas paukotāji Jegors Aleksejenko, Skailers Lī Pičers, Jekaterina Solodkiha, Alīna Borodajenko, Žans Husainovs, Juta Mālniece un Emīlija Maslobojeva. Foto: instagram.com/latvian_fencing

Latvijas jaunie paukotāji ar floreti otrdien uzrādīja pieticīgus rezultātus pasaules junioru čempionātā, no sešiem sportistiem vien diviem pārvarot apakšgrupu turnīru.

Lielākās cerības Latvijai bija uz meiteņu sacensībām, kur startēja izlases līderes Jekaterina Solodkiha, Emīlija Maslobojeva un Juta Mālniece. Šoreiz grupu turnīrā Solodkiha un Maslobojeva uzvarēja trijās no sešām cīņām, ar lielām grūtībām sasniedzot izslēgšanas sacensības, kamēr trio jaunākā sportiste Mālniece guva vien divas uzvaras un dalību sacensībās noslēdza priekšlaicīgi.

Play-off sacensībās Solodkiha bija izlikta ar 75. numuru, pirmajā kārtā ar 15:10 uzvarot britu sportisti Mhairi Makloghlinu, bet pēc tam 1/32 finālā ar 5:15 kapitulēja Jarai El Šarkavijai no Ēģiptes, kurai pēc grupu sacensībām bija 11. numurs.

Tikmēr Maslobojeva tika izlikta ar 70. numuru un jau pirmajā duelī ar 12:15 piekāpās baltkrievetei Hannai Andrejenkai.

Līdz ar to turnīra noslēgumā Solodkiha tika klasificēta dalītā 59. vietā, Maslobojeva guva dalītu 79. vietu, Mālniece palika dalītā 104. pozīcijā starp 144 atlētēm, kamēr pie vietas izslēgšanas turnīrā tika 101 paukotāja.

Pērn Solodkiha pasaules junioru (U20) čempionātā izcīnīja 13. vietu. Talantīgais trio gan startu čempionātā vēl nav noslēdzis, jo trešdien viņas sagaida starts pasaules kadetu (U17) čempionātā.

Puišu sacensībās ar floreti Latvijas sportisti palika bez izslēgšanas sacensībām, katram apakšgrupā uzvarot pa vienai cīņai - ASV dzīvojošais Skailers Lī Pičers noslēgumā bija 137. vietā, Žans Husainovs guva 142. vietu, bet Jegors Aleksejenko palika 156. pozīcijā starp 174 paukotājiem.

Latvijas sportisti Polijā notiekošās sacensības sāka svētdien, kad Anna Mikuleviča izcīnīja vienu sensacionālu uzvaru un guva 32. vietu Polijā kadetu čempionātā cīņā ar zobenu. Meistarsacīkstes ritēs līdz šīs nedēļas beigām, turpinājumā sacenšoties ar paukotājiem ar špagu.