Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules saunas čempionātā mirst Krievijas pārstāvis

Jānis Pārums

Pasaules saunas čempionātā mirst Krievijas pārstāvis
Foto: AP/Scanpix

Somijas pilsētā Heinolā notikušais pasaules saunas čempionāts noslēdzies traģiski – abi fināla dalībnieki – pērnā gada čempions, soms Timo Kaukonens un krievs Vladimirs Ladiženskis tika hospitalizēti, bet vēlāk Krievijas pārstāvis miris.

Gan Kaukonens, gan Ladiženskis tika nogādāti slimnīcā pēc tam, kad abi 110 grādus pēc Celsija lielajā karstumā (šādā temperatūrā viņiem bija jāiztur cik vien ilgi iespējams) saunā saļima. Vēlāk slimnīcā Ladiženskis mira.

Policija jau uzsākusi izmeklēšanu par traģisko gadījumu. Organizatoru pārstāvis Osi Arvela uzsvēris: "Visi noteikumi tika ievēroti. Sacensību vietā bija pietiekami daudz ātrās palīdzības pārstāvju. Sacensībām tika pielaisti tikai tie sportisti, kas uzrādīja speciālu medicīnisko izziņu."

Somijas ziņu aģentūra STT informējusi, ka abi fināla dalībnieki guva nopietnus ķermeņa apdegumus. Kaukonens, kurš sacensībās bija uzvarējis piecas reizes, un Ladiženskis 110 grādu karstumā izturēja nedaudz vairāk par sešām minūtēm.

Pasaules saunas čempionāts Somijā notiek kopš 1999. gada. Sacensību vieta ierasti ir Heinola, kas atrodas 138 kilometrus uz ziemeļiem no Somijas galvaspilsētas Helsinkiem.

Izmantotie resursi:
AP
AFP