Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vārna startēs ar pieciem zirgiem

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Nozīmīgākais un gaidītākais notikums jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā Latvijā ir Centrāleiropas zonas Pasaules kausa posms (CSI2*-W) Rīgā, kas no 9.-11.jūlijam norisināsies sporta centrā „Kleisti”. Viens no Latvijas vadošajiem jātniekiem Andis Vārna šogad Rīgas posmā startēs ar pieciem zirgiem.

Tieši Andis Vārna ar „Tērvetes” zirgaudzētavai piederošo ērzeli Grand Libero ir pagājušā gada Rīgas posma „Grand Prix” maršruta uzvarētājs.

„Mani iepriekšējie starti Pasaules kausa posmā Rīgā bijuši ļoti veiksmīgi, tiešām lepojos ar pagājušā gada panākumu – uzvaru galvenajā „Grand Prix” maršrutā ar zirgu Grand Libero, tomēr šīs sacensības vienmēr gaidu ar dalītām jūtām – startējot Rīgā ir lielāka atbildība manu līdzjutēju un atbalstītāju priekšā,” saka Andis Vārna. „Protams, ļoti gribētos atkārtot pagājušā gada panākumu, tomēr sporta veidā, kur tavs partneris ir dzīvnieks, kaut ko prognozēt ir neiespējami. Grand Libero ir ļoti neatkarīgs, patstāvīgs zirgs, ar spēcīgu raksturu, katru reizi dodoties uz startu visus mūsu iepriekšējos panākumus es vienkārši aizmirstu,” saka sportists.

Andis Vārna Pasaules kausa posmā Rīgā startēs vairākos sacensību maršrutos ar pieciem zirgiem: Grand Libero, Irasir, Arabika, Klaids un Quirasi.

Nozīmīgākie sasniegumi

- Centrāleiropas zonas Pasaules kausa izcīņas posmā Rīgā (CSI2*-W) 17.07-19.07.2009 maršrutā “Grand Prix” (līdz 150cm) – 1.vieta ar zirgu Grand Libero;
- Trešā un ceturtā vieta Centrāleiropas zonas Pasaules kausa izcīņas posmos Rīgā 2007. un 2008.gadā;
- 2007.gadā ar zirgu Grand Libero kvalificējies Eiropas čempionātam Manheimā, Vācijā;
- 2007., 2008., un 2009.gada Latvijas Republikas labākā jātnieka titula ieguvējs;

Pasaules konkūristu reitingā „Rolex Ranking” (publicēts 09.06.2010.) Andis Vārna šobrīd ir 240.vietā. No Baltijas valstu sportistiem Andi Vārnu apsteidz divi igauņu sportisti – Tits Kivisilds (193. vieta) un Gunars Kletenbergs (209. vieta).