Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Taps Latvijas-Igaunijas apvienotā līga orientēšanās sportā

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmā apstiprināts Latvijas un Igaunijas Orientēšanās federāciju kopīgi izstrādātais sadarbības projekts “Est-O-Lat līga” (turpmāk – projekts), kas veicinās orientēšanās attīstību Baltijā.

Projekta galvenais mērķis ir Igaunijas-Latvijas orientēšanās līgas izveide, lai atjaunotu un nodrošinātu ilgtspējīgu orientēšanās dzīvi projekta teritorijā. Projekta darbība galvenokārt paredzēta Ziemeļlatvijā un Dienvidigaunijā, iesaistot teritorijā izvietotos orientēšanās klubus, skolas un orientēšanās sporta entuziastus.

Projekta ilgums 24 mēneši, no 2010.gada jūlija līdz 2012.gada jūlijam. Projekta gaitā tiks rīkotas 20 “Est-O-Lat līgas’’ sacensību kārtas (desmit Latvijā, desmit Igaunijā), tai skaitā ziemas un velo orientēšanās sacensības. Pirmās “Est-O-Lat līgas’’ sacensību kārtas paredzētas 2011.gada pavasarī.

Projekta laikā arī tiks rīkoti pasākumi skolās bērnu un jauniešu iepazīstināšanai ar orientēšanās sportu; notiks apmācības jaunajiem karšu zīmētajiem un orientēšanās sacensību rīkotājiem; tiks veikti uzmērījumi un izstrādātas jaunas orientēšanās kartes; iegādāts orientēšanās inventārs abu orientēšanās federāciju un iesaistīto vietējo orientēšanās klubu – līgas sacensību rīkotāju un skolu vajadzībām u.c. aktivitātes.

Projekts būs lieliska iespēja orientēšanās sporta attīstībai kā Latvijā, tā Igaunijā, veicinot sadarbību abu valstu orientēšanās federāciju un orientēšanās klubu starpā. Tāpat projekts sekmēs sadarbību ar skolām bērnu un jauniešu pievēršanai veselīgam dzīves veidam, iesaistot viņus orientēšanās sportā.

Projekts tiks finansēts no Igaunijas – Latvijas programmas līdzekļiem, kuru atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Informācija par Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmu - estlat.eu