Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas vīriešu lakrosa izlase Berlīnē izcīna sudrabu

Šajā nedēļas nogalē (05.06-07.06) Berlīnē norisinājās starptautiskais klubu un valsts izlašu lakrosa turnīrs „Berlin Open'15”. Vācijas galvaspilsētā turnīrs notiek jau 21. reizi un šogad Latvija tajā piedalījās piekto reizi. Latvija turnīrā izcīnīja otro vietu, kas ir līdz šim labākais Latvijas izlases sniegums šajā turnīrā.

Pēc aizvadītām divām treniņnometnēm, kas tika rīkotas maija mēnesī Druvā, Latvijas vīriešu lakrosa izlase noslēdza sagatavošanās posmu „Berlin Open'15” lakrosa turnīram. Pēc nometnes tika paziņots komandas sastāvs, kas dosies uz Berlīni aizstāvēt Latvijas komandas godu un nosaukti četri komandas kapteiņi.Starptautiskais klubu un valsts izlašu lakrosa turnīrs „Berlin Open'15” šajā nedēļas nogalē (05.06-07.06), Vācijas galvaspilsētā Berlīnē norisināsies jau 21. reizi.

Latvijas komanda uz Berlīni devās jau piekto reizi. Šogad turnīrā piedalījās 14 vīriešu lakrosa komandas, kuras sadalītas divās apakšgrupās. Latvijas komanda tika ielozēta A apakšgrupā - kopā ar Vācijas un Čehijas klubu komandām, kā arī Norvēģijas un Honkongas valstsvienībām.

Pirmajā spēlē Latvijas valstsvienība tikās ar grupas sīvākajiem pretiniekiem – „Jizni Mesto” (Čehija) komandu. Spēle iesākās agresīvi, bet tiesneši agresīvo spēli nepieļāva, un Latvijai daudz sanāca spēlēt mazākumā.
Mazākums un pašu pieļautās kļūdas neļāva parādīt komandas spējas. Beigās piedzīvots sāpīgs zaudējums 9:10.

Otrajā spēlē tika mainīti uzbrucēju un pussargu virknējumi. Spēle pret Norvēģiju padevās daudz labāka, jo Latvijas komanda nedaudz pielāgojās tiesāšanai un noraidījumu bija krietni mazāk. Tiekoties divām fiziski spēlējošām komandām, spēle bija līdzvērtīga, par ko vēstīja arī rezultātu tablo spēles beigās 5:5. Turnīra nolikums neparedz uzvarētāja noskaidrošanu neizšķirta gadījumā. Trešajā un ceturtajā spēlē izcīnītas uzvaras, kur nosacīti vājākas komandas nespēja neko likt pretim Latvijas fiziskajai spēlei. Uzvarētas „BL South” (Vācija) un „BL East” (Vācija), komandas attiecīgi ar rezultātiem 16:2 un 22:0. Abās spēlēs vārtus guva visi pussargu un uzbrucēju virknējumi.

Otrās dienas pirmā spēlē pret turnīra rīkotājiem „BLAX” (Vācija) komandu. Latvijas komanda noteica augstu spēles tempu, uz ko pretinieki nespēja atbildēt. Spēles beigu rezultāts 20:2.Sekoja pēdējā apakšgrupas spēle, kur Latvija tikās ar Honkongas izlasi. Honkongas komanda uz turnīru atvedusi garāku soliņu un spēles tempam spēja turēt līdzi. Tā kā Honkongas spēlētāji bija augumā mazāki, mūsējiem nācās ierobežot fizisko spēli, lai nenopelnītu nevajadzīgus noraidījumus. Latvijas vārtsargam, kuram tā bija debija izlases sastāvā, spēlē nācās iesaistīties epizodiski, un pēc nelielām kļūdām aizsardzībā Honkongas komandai izdevās gūt trīs vārtus. Beigās pārliecinoša uzvara ar 16:3. Pēc izspēlētām grupu turnīra spēlēm Latvijai viens zaudējums, vienreiz spēle beigusies neizšķirti un četras uzvaras.

Turnīra noslēdzošajā dienā pusfināla spēle pret komandu no ASV. Latvijas komanda spēli iesāka droši un jau no pirmajām minūtēm neatdeva nevienu laukuma metru pretinieku spēlētājiem.Pēc pirmā perioda rezultāts 8:2 Latvijas labā. Otrajā periodā amerikāņu spēlētāji centās sasmelt atpakaļ izlieto ūdeni, un jāteic, ka gandrīz, tas arī izdevās, jo spēle beidzās ar rezultātu 10:8 - par labu Latvijas izlasei. Latvijas spēlētāji tomēr prata noturēt pārsvaru, un finālā iekļuva labākā komanda.

Jāpiezīmē, ka starptautiskie noteikumi paredz, ka spēle tiek aizvadīta četros periodos, katru 20 minūšu ilgumā.
Līdz finālam spēles norisinājās 2x25, taču fināls tika izspēlēts pilnajā formātā, tas ir 4x20.Finālā Latvijas vienībai pretim stājās komanda, kurai visā turnīrā piedzīvots vienīgais zaudējums „Jizni Mesto” (Čehija).

Spēle, kā jau paredzams, bija spraiga un intrigas pilna līdz pat beigu signālam. Sākums latviešiem padevās veiksmīgs, jo komanda atradās vadībā 4:1, taču pretinieki spēja rezultātu izlīdzināt, un vēlāk latviešiem jau izdevās panākt izlīdzinājumu 6:6.Rit spēles beigas, un latvieši ir iedzinējos ar rezultātu 8:9. Pie pretinieku vārtiem tiek izveidotas dažas labas epizodes, taču bumbiņa vārtos negrib lidot. Pēdējās spēles minūtes Čehijas spēlētāji ir iespiesti savā laukuma pusē, taču spiedienu izdodas izturēt un spēles beidzamajās sekundēs pretiniekiem izdodas ātrs pretuzbrukums un beigu rezultāts 8:10.

Latvija turnīrā izcīnījusi otro vietu, kas ir līdz šim labākais Latvijas izlases sniegums šajā turnīrā.
Jāatzīmē, ka par turnīrā vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Latvijas spēlētājs Gints Gūtmanis.

Latvijas valstsvienības spēles:

SpēleRezultātsTurnīra fāze
Lativja - Jizni Mesto (Čehija)9:10Grupas spēle
Latvija - Norvēģija5:5Grupas spēle
Latvija - BL South (Vācija)16:2Grupas spēle
Latvija - BL East (Vācija)22:0Grupas spēle
Latvija - BLAX (Vācija)20:2Grupas spēle
Latvija - Honkonga16:3Grupas spēle
Latvija - Lacrosse the Pond (ASV)10:8Pusfināls
Latvija - Jizni Mesto (Čehija)8:10Fināls

Komandas sastāvs:
Uzbrukums: Ģirts Sproģis, Artūrs Krastiņš, Valts Dārznieks, Māris Jansons, Alvis Poots, Edgars Vasiļevskis
Pussargi: Gatis Zeps, Gļebs Šupenko, Olivers Krūze, Gints Gūtmanis (C), Miks Stabulnieks (C), Kristers Kravinskis, Kaspars Rudzinskis, Raivis Andžāns
Aizsargi: Jurģis Pučka (C), Krišjānis Volfs (C), Toms Biders, Kristaps Liepa, Nauris Valainis
Vārtsargi: Artūrs Udrasols
Treneris: Kaspars Stabulnieks
Komandas fizioterapeits: Normunds Vārpa

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-06-09 00:16, pirms 9 gadiem
Liels prieks par Vasiļevski un Udrasolu!