Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Trīs zvaigžņu balvā" būs vēl viena nominācija, apbalvošana notiks 17. janvārī

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Trīs zvaigžņu balvā" būs vēl viena nominācija, apbalvošana notiks 17. janvārī
Trīs zvaigžņu balva. Foto: Lauris Vīksne / olimpiade.lv

Pienācis laiks izvērtēt sporta nozares sasniegumus, lai šī gada sporta izcilības godinātu svinīgā ceremonijā – "Trīs zvaigžņu balvā 2023", informē Latvijas Olimpiskā komiteja. No 6. novembra tiek izvirzīti nominanti pirmajās desmit nominācijās, šis pirmās kārtas process ilgs visu nedēļu līdz pat 10. novembrim. Tam, kā ierasts, sekos tautas balsojums, bet balvu pasniegšanas ceremonija risināsies 17. janvārī Hanzas peronā.

''Esam aizvadījuši notikumiem un panākumiem bagātu gadu! Labās lietas ir jāsaglabā atmiņās, pārcilājot fotogrāfijas un ieklausoties cilvēku stāstos, tāpēc ir pienācis laiks atkal visiem kopā satikties, uzvilkt svinību tērpus, atskatīties uz paveikto un sasniegto, nosvinēt un dalīties emocijās! Esam priviliģēti, ka varam godināt mūsu sportistus, komandas, organizatorus un citus sporta profesionāļus un vēlreiz nosvinēt aizvadītajā gadā piedzīvoto," komentē LOK prezidents Jānis Buks.

Šogad svinīgākajā sporta pasākumā tiks pasniegtas 15 balvas, kas ir par vienu vairāk nekā iepriekš. "Trīs zvaigžņu balvas" žūrija pēc Latvijas Paralimpiskās komitejas ierosinājuma, ievērojot vienlīdzības principus, nolēma papildināt balvu sarakstu ar nomināciju "Gada paralimpiskā sportiste".

2023. gada "Trīs zvaigžņu balvas" nominācijas

Gada sporta federācija
Gada pašvaldība sportā
Gada sporta treneris/e
Gada paralimpiskā sportiste
Gada paralimpiskais sportists
Gada sporta komanda
Gada sporta mazā komanda
Gada sportists/e tehniskajos sporta veidos
Gada sportiste
Gada sportists
Gada jaunatnes sporta treneris/e (nosaka Latvijas Sporta izglītības iestāžu padome)
Gada ģimene sportā (nosaka Bērnu slimnīcas fonds)
Gada sporta žurnālists/fotogrāfs (nosaka Artūra Vaidera fonds)
Gada sporta skolotājs/a (nosaka LR IZM)
Mūža ieguldījums sportā (nosaka žūrija)

6.-10. novembrī notiks pirmā kārta. Desmit nominācijās nominantu kandidātus izvirzīs akreditētie sporta žurnālisti, kā arī sporta organizācijas un ar sporta dzīvi saistītās iestādes - Latvijā atzītās sporta veidu federācijas (kuras nedrīkst izvirzīt pašas sevi gada sporta federācija nominācijai), Saeimas sporta, LR IZM Sporta departaments, LSFP valde, LOK valde, LOV valde, LOSF valde, LPK valde, LSIIDP valde, LSPA vadība, LKSSA valde. Pēc kandidātu saņemšanas žūrija katrai nominācijai apstiprinās ne vairāk kā piecus visvairāk balsu saņēmušos nominantus.

Otrajā kārtā risināsies tautas balsojums, kas paredzēts no 24. novembra līdz 4. decembrim platformā triszvaigznubalva.lv. Balsošana notiks par iepriekš minētajām pirmajām desmit nominācijām. Lai izvairītos no masveida neleģitīmu balsu saņemšanas, šogad katrs balsotājs tiks verificēts ar kodu, kas SMS veidā tiks nosūtīts uz konkrētā balsotāja Latvijā reģistrēto telefona numuru. Balsojums, tāpat kā pagājušajā gadā, sastāv no trīs komponentēm – tautas balsojums, kas veido 50% no kopējā balsojuma, akreditēto sporta žurnālistu balsojums, kas veido 25% no kopējā balsojuma, un 15 sportistu, kuri nav nominēti nevienā no nominācijām un ir LOK, LPK, LSFP valdes izvirzīti, arī veido 25% no kopējā balsojuma.

Uzvarētāju nominācijā "Gada jaunatnes sporta treneris" nosaka Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padome. Gada ģimeni sportā nosaka Bērnu slimnīcas fonds. Gada sporta žurnālisti/fotogrāfu nosaka Artūra Vaidera fonds. Gada sporta skolotāju nosaka Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija. Visas šīs nominācijas tiek noteiktas līdz 4. decembrim. Žūrija nosaka balvas ieguvēju nominācijā "Mūža ieguldījums sportā", kuru izvirza LR Izglītības un zinātnes ministrija, LOK, LPK, LSFP un LSIIDP. Šīs balvas ieguvēju paziņos 14. decembrī.

Kā jau ziņots, 2022. gada "Trīs zvaigžņu balvā" dominēja basketbols, uzvarēja arī daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs un pludmales volejboliste Tīna Graudiņa.

Izmantotie resursi:
olimpiade.lv