Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pilots Sīlis uzsāks dalību F1 pasaules čempionātā ātrumlaivām

Jānis Pārums

Latvijas pilots Sīlis uzsāks dalību F1 pasaules čempionātā ātrumlaivām
Valts Sīlis

No 8. līdz 10. martam Katarā norisināsies F1 Pasaules čempionāta pirmais no deviņiem posmiem ātrumlaivām, kurā otro gadu pēc kārtas piedalīsies arī Latvijas pilots Valsts Sīlis, kurš startēs F1 atbalsta klasē - Formula 4S.

Tāpat kā pērn, pasaules čempionātā Valts Sīlis startēs pārstāvot Itālijas F1 komandu Singha, kas ļoti atzinīgi vērtē Valta braukšanas prasmes, kā arī pagājušajā gadā iegūto augsto 6. vietu. “Dalība pasaules čempionātā ir milzīga pieredze un vērienīgs solis karjeras augšupejā. Neskatoties uz to, ka šogad par dalību sacenībās uzzināju tikai septiņas dienas pirms posma, esam ar komandu veikuši, gan tehniskus uzlabojumus, gan arī intensīvi apmeklēti treniņi, kas šogad liek cerēt uz augstākiem sasniegumiem,” stāsta Valts.

Latvijas ūdens motosporta federācijas ģenerālsekretāre Ieva Tauniņa uzsver, ka Valtam šis ir liels izaicinājums un tajā pat laikā arī iespēja gūt lielisku pieredzi turpmākajai ūdens motosporta karjeras attīstībai. Viens no Valta Sīļa lielākajiem sasniegumiem startējot kā Jūrmalas komandas pilotam ir Eiropas čempionāta zelta medaļa jauniešu klasē, kas tika izcīnīta 2003. gadā. Latvijas ūdens motosporta federācija arī šogad turpina starptautisku projektu attīstību un priecājas par Valta dalību F1 ātrumlaivu sacensībās startējot Formula 4S klasē.

Jāatzīmē, ka jau divus gadus V. Sīlis starptautiskajās sacensībās pārstāv arī Norvēģijas komandu, kuras sastāvā šogad piedalīsies Pasaules čempionātā F2 klasē. Jau ilgu laiku Valts par savu mītnes un treniņu zemi izvēlējies Norvēģiju, kur nesen arī saņēmis unikālu iespēju iestāties Norvēģijā dibinātā ūdens motosporta klubā “Grimstad Powerboat Club”, kurā nākotnē plānots turpināt savu iesākto karjeru F4 laivu klasē.

“Tieši pateicoties Norvēģijas un Latvijas ūdens motosporta federāciju sadarbībai un atbalstam esmu ieguvis iespēju piedalīties pasaules čempionātos, kur plecu pie pleca konkurēju ar tādu ūdens motosporta lielvalstu pārstāvjiem kā Zviedrijas, Itālijas, Kataras, Saūdu Arābijas, u.c. Tas ir milzīgs stimuls iegultīt nopietnu darbu, gan treniņos, gan tehniskajā aprīkojumā, kas nodrošinātu man veiksmīgu startu sacensībās, gan prezentētu sasniegumus F1 komandām un to menedžeriem,” stāsta Valts Sīlis.

Informāciju sagatavoja:
Gita Želve

     [+] [-]

, 2012-03-07 13:44, pirms 12 gadiem
Bedzot mans mīļākais sporta veids sāksies!!

Lai veicas tev Sīli!
Ceru,ka nākamajā gadā ātrumlaivām atkal piešķirs 500 000 ls