Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Austrālijas kriketisti vēlreiz pieveic angļus

Juris Miņins
Juris Miņins

Austrālijas kriketisti vēlreiz pieveic angļus
Ar Džo Rūta pūlēm nepietika, lai uzvarētu otro maču.
Foto: AFP/Scanpix

Ar Austrālijas kriketa izlases uzvaru noslēdzās otrā "The Ashes" spēļu sērijas cīņa, šoreiz zaļā kontinenta pārstāvji pārspēja Angliju ar 120 punktu pārsvaru.

Iepriekš jau ziņojām, ka Anglijas izlase ir devusies uz Austrāliju, kur tiekas ar vietējo kriketa izlasi vienā no prestižākajām kriketa spēļu sērijām, "The Ashes". Pirmajā no piecām cīņām Austrālija svinēja pārliecinošu panākumu, tāpēc otrā spēle tika gaidīta ar pastiprinātu interesi.

Diemžēl, angļu kriketistiem arī otrajā spēlē neiznāca nodemonstrēt līdzīgu spēli, jo jau pirmajā iningā mājnieki bija guvuši 442 punktus, kas bija nopietns pieteikums uz uzvaru. Jāpiebilst, ka labākais atsitējs šajā iningā Austrālijas izlasei bija Šons Māršs, kurš izcēlās ar 126 gūtajiem punktiem un beigu beigās arī tika atzīts par mača vērtīgāko spēlētāju.

Jāpiebilst gan, ka šajā iningā angļu bouleri nospēlēja ne labākajā veidā un ikkatrs, kurš laukumā pavadīja puslīdz ilgāku laiku zaudēja vairāk kā 70 punktus. Savukārt uzbrukumā Anglijas izlases rezultatīvākais spēlētājs bija Kreigs Overtons, kurš izcēlās ar 41 gūto punktu.

Noslēdzoties pirmajam iningam ar 442 pret 227, bija skaidrs, ka angļiem otrajā spēles cēlienā būs pamatīgi jānopūlas, lai panāktu mājniekus.

Paseidzoties notikumiem pa priekšu, jāatzīst, ka otrajā iningā angļi patiešām arī uzvarēja (233 pret 138), taču ar to izrādījās par maz, lai cīnītos par uzvaru.

Galvenais vaininieks angļu komandas "atdzimšanā" bija Džo Rūts, kurš guva 67 punktus, taču pārējiem viesu komandas atsitējiem Austrālijas bouleri neļāva pārāk izvērsties, noturot savu pārsvaru. Mičels Starks viens pats no spēles izslēdza piecus oponentus.

Līdz ar to, Austrālijas izlase šajā spēļu sērijā ir izvirzījusies vadībā ar 2:0 un, lai nodrošinātu panākumu visā "The Ashes" sērijā viņiem no trim mačiem jāuzvar kaut vienā.

Tāpat jāpiebilst, ka trešā spēle Indijas un Šrilankas maču sērijā ir noslēgusies neizšķirti, kas nozīmē, ka indieši kopumā ir uzvarējuši ar 1:0 (pirmā spēle arī noslēdzās neižškirti) un tā Indijas kriketa valstsvienībai ir devītā uzvara maču sērijās pēc kārtas.

Savukārt īsākajās kriketa spēles versijās arī ir notikuši divi starptautiskie mači. Afganistāna, spēlējot ODI maču pret Īriju, uzvarēja ar 138 skrējieniem, bet Skotija pārspēja Keniju A klases mačā, kas bija ICC kriketa Pasaules līgas septītās (fināla) kārtas pirmais mačs, ar astoņu viketu pārsvaru.

"The Ashes" sērijas trešais mačs sāksies 14. decembrī, Indija ar Šrilanku turpinās savas spēles jau ODI formātā, kad 10. decembrī uzsāks trīs maču sēriju, bet Jaunzēlandes izlase savu otro Testa kriketa spēli pret Karību jūras valstu apvienoto izlasi aizvadīs laika posmā no 9. līdz 13. decembrim.

Izmantotie resursi:
ESPNcricinfo - Cricket Teams, Scores, Stats,...