Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ventspilī darbojas loka šaušanas klubs "Odisejs"

Andrejs Siliņš

Ventspilī pēdējos divos gados aktīvi darbojas loka šaušanas klubs „Odisejs”, kurš ir dibināts 2006. gadā ar mērķi popularizēt sporta loka šaušanu arī Ventspilī. Šobrīd klubā darbojas 22 biedri, no tiem 9 vīrieši un 3 sievietes, bet pārējie ir bērni.

Pirmās loka šaušanas sacensībās klubs piedalījās 2007. gadā Lietuvā, bet pēc tam kluba biedri ir startējuši vairāk kā 15 dažādos starptautiskos turnīros. Kluba biedri īsā laikā ir sasnieguši labus rezultātus un kļuvuši par sporta meistaru kandidātiem. Arī mazie kluba loka šāvēji šajā gadā uzsākuši dalību sacensībās un uzrādījuši labus rezultātus. No 2008. gada decembra kluba biedri ir uzņemti Latvijas loka šaušanas federācijā.

Sportisti ar loku šauj no dažādām distancēm pa dažāda izmēra mērķiem. Ziemas sacensību periodā pārsvarā šauj telpās no 18 un 25 metru distances pa 40cm diametra mērķi. Vasarā – brīvā dabā, vīrieši no 90 un 70 m distancēm pa 122cm diametra mērķi, no 50 un 30 m distancēm pa 80 cm diametra mērķi, sievietes no 70 un 60 m distances pa 122 cm diametra mērķi, no 50 un 30 m distancēm pa 80 cm diametra mērķi.

Klubā uz nodarbībām ir aicināti pieteikties jauni dalībnieki gan pieaugušie, gan bērni no 5 gadu vecuma. Šajā sporta veidā nav vecuma ierobežojuma un mazākajiem kluba biedriem nodarbības ir bez maksas. Visi interesenti sākotnēji tiek nodrošināti arī inventāru, bet, apgūstot visas nepieciešamās iemaņas, sportisti startē ar saviem ieročiem, to iegādē ar padomu palīdz esošie kluba biedri.

Kluba biedri ar loka šaušanu ir gatavi iepazīstināt arī tos interesentus, kuri loka šaušanu grib izmēģināt kā izklaidi, bez nopietniem sporta nolūkiem, piemēram, tūristus, kolektīvus un draugu kompānijas.

Ziemas sezonā treniņi loka šāvējiem notiek Ventspils 6.vidusskolas telpās, bet vasarā Ventspils Piedzīvojumu parkā.

Sīkāka informācija un pieteikšanā nodarbībām pa tālruņiem: 26381630 (Viktors Avsjuks) un 28451425 (Marija Antonova).

Informāciju par loka šaušanu Latvijā atradīsiet mājas lapā archery.lv

Loka šaušanas kluba „Odisejs” biedri izsaka pateicību Ventspils pilsētas pašvaldībai par atbalstu un iespēju bez maksas saviem treniņiem izmantot Piedzīvojumu parka teritoriju.

Informāciju sagatavoja:

SIA „Olimpiskais centrs „Ventspils””

Sporta un mārketinga daļa