Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules Junioru čempionātā noslēgusies pirmā sacensību diena

Pasaules Junioru čempionātā noslēgusies pirmā sacensību diena
Foto rowing.lv

Ceturdien Čehijas pilsētā Račicē ar startiem priekšbraucienos sākās Pasaules Junioru čempionāta airēšanā pirmās dienas sacensības. Starp dalībniekiem bija arī Latvijas airētāji.

Pirmie uz starta izgāja zēnu 2x Dagnis JURGELĀNS un Kristaps ĀBELTIŅŠ. Šajā laivu klasē pieteikušās visvairāk komandas - 28. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, puišiem priekšbraucienā bija jāizcīna vismaz 4.vieta. Jau no distances sākuma pārliecinošā vadībā izvirzījās Slovēnijas komanda, stabilā otrā vietā turējās Beļgijas jaunieši, bet pārējās trīs komandas - Horvātijas, Igaunijas un Latvijas sīvi cīnījās par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Diemžēl mūsu 2x nespēja pārliecinoši veikt finiša posmu un nācās samierināties ar 5.vietu braucienā un startu pēcpusdienā gandarījuma braucienā.

Nedaudz vēlāk uz starta izgāja Elza GULBE vieniniekā. Šogad šajā laivu klasē startē 20 valstu vieninieki. Lai uzreiz iekļūtu pusfinālā, Elzai bija nepieciešams finišēt vismaz otrajā vietā, ko viņa arī pārliecinoši izdarīja, finišā zaudējot meitenei no Grieķijas 2,02 sekundes, bet apsteidzot ASV, Igaunijas un Pakistānas sportistes.

Kā pēdējās no mūsu komandas uz starta stājās meiteņu 2x Madara STRAUTMANE un Marika TRUMEKALNE, kurām šajā čempionātā jāsacenšas ar vēl 20 valstu komandām. Meitenes savu pirmo distanci Pasaules čempionātā iesāka ļoti piesardzīgi un jau pirmajos 500 m līderēm Grieķijas komandai zaudēja vairāk kā 5 sekundes, un atradās 4.vietā. Distances turpinājumā meitenes vairs neļāva pārējām komandām īpaši palielināt pārsvaru, bet pēdējos distances 500 m "atrada" savu laivas gaitu un apsteidza sportistes no Nīderlandes, priekšbraucienā ieņemot 3.vietu. Tas gan neļāva uzreiz iekļūt pusfinālā un meitenēm piektdien būs jāstartē gandarījuma braucienā par iekļūšanu 12 labāko komandu skaitā.

Pēcpusdienā zēnu 2x vēlreiz stājās uz starta gandarījuma braucienā par iekļūšanu cetrutdaļfinālā. Sportistiem šoreiz vajadzēja iekļūt divu labāko komandu skaitā. Distances sākums bija cerīgs mūsu komandai, jo mūsējie izvizījās līderos. Diemžēl distances turpinājumā Argentīnas un ASV jaunieši izrādījās mazliet mērķtiecīgāki un laivā darbojās saskanīgāk nekā mūsu sportisti, kas viņiem ļāva izcīnīt pirmās divas vietas braucienā un arī vietu ceturtdaļfinaļā. Dagnim un Kristapam svētdien starts E finālā.

izmantotie resursi:
Latvijas Airēšanas federācija