Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies Latvijas čempionāts burāšanā

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Noslēdzies Latvijas čempionāts burāšanā
Foto: Kristīne Kanska

Noslēdzies Latvijas atklātais čempionāts burāšanā Mikro klasē, kas norisinājās Baltijas jūrā pie Pāvilostas. Šī bija pirmā reize, kad Latvijas čempionāts Mikro klases jahtām tika rīkots atklātā jūrā.

Noslēdzies Latvijas atklātais čempionāts burāšanā Mikro klasē, kas norisinājās Baltijas jūrā pie Pāvilostas. Šī bija pirmā reize, kad Latvijas čempionāts Mikro klases jahtām tika rīkots atklātā jūrā. Burātājiem šajās sacensībās nācās rēķināties ar daudz garākiem un lielākiem viļņiem, kā arī spēcīgākām straumēm kā tas ir ierasts Usmas ezerā vai Rīgas jūras līcī, kur parasti tiek rīkotas sacensības šīs klases jahtām. Ar neierastajiem apstākļiem 2010. gada čempionātā vislabāk tika galā jahtu Flame un EVO II komandas, kuras izcīnīja čempionu titulus Racer un Cruiser divīzijās.

Pirmajā sacensību dienā jūra burātājus sagaidīja ar diezgan skarbiem apstākļiem, kas no komandām prasīja daudz lielāku piepūli un meistarību. Pirmais sacensību brauciens neveiksmīgs izrādījās vienīgajai meiteņu komandai ar jahtu AKA. Jahtai nolūza stūre un to nācās nogādāt krastā, kur gan tehniskā problēma tika novērsta un jau uz trešā brauciena startu jahta bija atgriezusies jūrā. Pirmās dienas pēdējā braucienā tehniskās problēmas skāra arī Mikro klases jaunpienācēju, jahtu Freilene, kurai radās problēmas ar mastu un nolūza stūre. Diemžēl šos defektus nebija iespējams laicīgi novērst un jahta no tālākas cīņas čempionātā izstājās.

Šajos apstākļos vislabāk veicās jahtas Flame komandai (Staņislavam Backānam, Gatim Backānam un Mārtiņam Bergam). Viņi izcīnīja uzvaras gan kopvērtējumā gan Racer divīzijā visos trijos pirmās dienas braucienos. Jahtas My Way (Ģirts Bērziņš, Aigars Kiršfelds un Pēteris Goldšteins) komandai visos trijos braucienos izdevās finišēt otrajā vietā. Pārliecinoši stabilu sniegumu pirmajā dienā demonstrēja arī ātrākā Cruiser divīzijas jahta EVO II, kuras kapteinis Nils Trapāns uz šīm sacensībām komandā bija iesaistījis Signi Andersoni un Romanu Šklenniku, kuri līdz šim vēl nebija burājuši ar Mikro klases jahtām. Otro labāko rezultātu Cruiser divīzijā uzrādīja jahta Tike (Andris, Vilnis un Toms Zirdziņi), bet trešo – jahta Vinda (Aivars, Mārtiņš un Jānis Lakstīgalas).

Nākamajā dienā Baltijas jūrā bija pārāk lieli viļņi un pārāk stiprs vējš, tādēļ sacensību tiesneši pieņēma lēmumu sacensību braucienus atcel. Taču trešā diena nesa tipisku vasaras laiku – lēnu vēju, sauli un mierīgu jūru. Diemžēl vēja virziens nebija konstants un burātājiem jūrā ilgi nācās gaidīt brīdi, kad tiem dos pirmo trešās dienas startu. Šī paša iemesla dēļ, tiesnešiem nācās pārtraukt arī vienu no trešās dienas braucieniem. Lēnajā vējā pārliecinoši labākā bija jahta My Way, kuras komanda izcīnīja uzvaras abos trešās dienas sacensību braucienos, taču ar to nebija pietiekami, lai kopvērtējumā apsteigtu jahtu Flame – čempionāta noslēgumā abu jahtu komandas šķīra tikai viens punkts, un čempiona tituls Racer divīzijā, kā arī Latvijas mikro čempionāta kauss tika jahtas Flame komandai. Cruiser divīzijā tikai pēdējā braucienā jahta EVO II nefinišēja pirmajā vietā savā divīzijā, jo to apsteidza gan Vinda, gan Tike komandas. Neskatoties uz to, EVO II kopvērtējumā jahtu Vinda apsteidza apsteidza par diviem punktiem, un Tike – par četriem.

Plašāku informāciju un rezultātus iespējams atrast Latvijas Zēģelētāju savienības mājas lapā Latvijas Zēģelētāju savienība Atgādināsim, ka 2011. gadā Usmas ezerā no 14. līdz 20. augustam notiks Mikro klases Pasaules čempionāts.