Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Čerkovskis: "Biju gatavs dažādiem scenārijiem"

Jānis Pārums

Čerkovskis: "Biju gatavs dažādiem scenārijiem"
Deniss Čerkovskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas modernās pieccīņas pārstāvis Deniss Čerkovskis, kurš jūnija sākumā uzzināja, ka ir kvalificējies Londonas olimpiskajām spēlēm, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka bija rēķinājies ar dažādiem variantiem, tostarp arī netikšanu uz olimpiādi.

"Protams, neziņa, par to vai tikšu vai netikšu uz olimpiādi, bija psiholoģiski grūta. Taču ar kvalificēšanos vai nekvalificēšanos dzīve nebeidzas. Biju gatavs dažādiem scenārijiem," sacīja Čerkovskis. "Pasaules kausa finālā pārliecības bija vairāk nekā sezonas sākumā. Arī pēc punktiem skats bija pietiekami optimistisks. Bija tikai jābrauc un jācīnās līdz galam."

"Nedomāju, ka Londonas olimpiāde man ar kaut ko būs īpaša. Tās ir vēl vienas atsevišķas sacensības. Pieccīņa nav šķēpmešana vai tāllēkšana, kur var runāt par kaut kādiem faktoriem, šeit visu dienu jācīnās līdz pēdējam piecās disciplīnās, neatkarīgi no tā, kurā pozīcijā tu esi. Faktoru ir pārāk daudz. Ja esi cīnītājs, tad viss var izdoties. Kaut kas nedaudz var nesanākt vienā veidā, taču kopējo rezultātu tas, iespējams, arī būtiski neietekmēs. Protams, iespēju līdz Londonai mēģināšu savu sniegumu uzlabot visās disciplīnās. Tie, kuri strādā, tie arī kaut ko sasniedz," uzsvēra pieccīņnieks.

Jūnija vidū Čerkovskis [un cita Latvijas modernās pieccīņas pārstāve Jeļena Rubļevska] startēs Kremļa kausa izcīņā Maskavā, kur piedalās tikai uzaicinātie sportisti (24 vīrieši, 24 sievietes). Sportists piebilda, ka šie mači vairāk būs treniņu nolūkā, bet nopietnākas sacensības būs pēc tam: "Maskavā aizbraukšu un pārbaudīšu, uz ko esmu spējīgs. Ja nemaldos, tad visi sportisti tur saņem prēmijas, tāpēc tā ir arī laba iespēja nopelnīt. Pēc tam būs Eiropas čempionāts (no 4. līdz 10. jūlijam Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā – aut.), uz kuru, kā izskatās šobrīd, noteikti braukšu, bet par pārējiem startiem pagaidām skaidrības nav. Iespējas ir vairākas, tās šobrīd ir apspriešanas stadijā [ar treneri]."