Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Eži/LMT" regbisti gatavi aizstāvēt Latvijas čempionu titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Eži/LMT" regbisti gatavi aizstāvēt Latvijas čempionu titulu
Foto: Zigismunds Zālmanis, NIKON

Latvijas Mobilā telafona (LMT) regbija klubs “Eži” 2010. gadā pirmoreiz kluba vēsturē guva dubultus panākumus, kļūstot par Latvijas čempioniem regbijā un pirmoreiz izcīnot Latvijas kausu. Šobrīd ir pabeigta gatavošanās sezonai, veiksmīgi aizvadītas pirmās spēles un klubs ir pilns apņēmības atkārtot sasniegumus.

LMT regbija klubs “Eži” dibināts 1995. gadā un uzsāks jau 17. sezonu. Šobrīd klubā ir 130 biedru. 85 no tiem ir bērni un jaunieši vecumā līdz 20 gadiem, bet 45 – pieaugušie. LMT prezidents Juris Binde: „Mēs atbalstām talantus un jauniešus, kas vēlas kļūt par izcilībām. Daudzu gadu sadarbība ir parādījusi, ka klubā izveidotā sistēma ļauj vispusīgi attīstīties jaunajiem regbistiem un daudzi no viņiem ir kļuvuši par Latvijas vārda nesējiem pasaulē.„

LMT regbija kluba “Eži” vecākais treneris Jānis Graumanis: „Galvenais, ka klubā notiek nemitīga komandu atjaunošanās un rotācija ar jaunajiem spēlētājiem. Piecās vecuma grupās U11, U13, U15, U17 un U20 ir izveidotas starptautiskos turnīros pieredzējušas komandas, kuras ir gatavas piedalīties visaugstākā ranga sacensībās. Kluba kadetu (U17) un junioru (U18) komandas dažkārt pat pilnībā ir veidojušas Latvijas kadetu un junioru izlases regbijā, kuras, sākot ar 2000. gadu, piedalās Eiropas čempionātu turnīros.”

Jaunais Latvijas čempionāts regbijā sāksies rīt, 6. maijā. LMT RK „Eži” pirmo maču valsts meistarsacīkstēs aizvadīs 10. maijā plkst. 19.00, Juglas stadionā pret RK „Baldone”. Savukārt „Isover” Latvijas kausā jau aiz muguras divas grupu turnīra spēles, kurās LMT RK „Eži” izcīnīja divas pārliecinošas uzvaras, iekļūstot pusfinālā, kas risināsies jūlija beigās.

LMT regbija klubā „Eži” ir izaudzināti daudzi Latvijas pieaugušo izlases dalībnieki un kandidāti: Mārtiņš Straume, Lauris Kumpiņš, Sandis Barks, Edgars Lobānovs, Valdis Stelmaks, Māris Arājs, Arvis Pilenieks, Kristaps Bērziņš, Ņikita Vološčuks, Mareks Larionovs, Ruslans Kotļevs,Viesturs Punāns, Bruno Brods, Nauris Bērziņš, Nauris Kraupša, Reinis Pepa, Sandis Šveds, Jānis Šveds, Matīss Ždanovs, Aigars Muzikants, Raimonds Krūmiņš, Romāns Odnokurcevs, Māris Streikišs, Ingus Aivars. Pēdējā Latvijas valstsvienības spēlē pret Lietuvu 30. aprīlī Kauņā izlases sastāvā bija deviņi LMT RK „Eži” spēlētāji, turklāt viņi ir vieni no rezultatīvākajiem valstsvienības rindās.

Sīkāka informācija: Regbija klubs "Eži", Rugby.lv

     [+] [-]

, 2011-05-05 16:21, pirms 13 gadiem
Lai dzīvo Eži, labākais regbija klubs pasaulē!

     [+] [-]

, 2011-05-08 13:31, pirms 13 gadiem
Visu cieņu Ežiem, bet nedomāju, ka viss ir tik kruta , kā te raksta. Kur tad ir tie spēlētāji, kas par šiem gadiem caur ežu sistēmu izgājuši?. Sen vajadzēja 5 komandām sanākt jau, bet Čempī knapi viena spēlē, R7 ar junioriem piedalās.Kaut kas te nelīmējas kopā!