Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

IZM aicina izsludināt LOV ārkārtas dalībnieku sapulci

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

IZM aicina izsludināt LOV ārkārtas dalībnieku sapulci
Vladimirs Šteinbergs, Anda Čakša, Jānis Buks un Kārlis Lejnieks. Foto: IZM

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) aicina Latvijas Olimpiskā vienības (LOV) valdi izsludināt ārkārtas dalībnieku sapulci un apstiprināt konkursa nominācijas komisijas izvēlēto valdes locekli, aģentūru LETA informēja IZM.

IZM aicina Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) pārskatīt savu lēmumu neapstiprināt konkursa rezultātus, izmantojot savas kā vairākuma akcionāra tiesības un rīkojoties pretēji atklātam un pārskatāmam valdes locekļa amata kandidāta atlases procesam. IZM norāda, ka tā kā mazākuma akcionārs patur tiesības aizsargāt savas tiesiskās intereses, pārsūdzot negatīvu lēmumu tiesā.

Kā uzsver IZM Sporta departamenta direktors Vladimirs Šteinbergs, valdes locekļa konkursa uzvarētājs ir pārliecinoši ieguvis visvairāk punktu, gan summāri, gan arī katrā no kārtām. Taču pēc konkursa rezultātu paziņošanas LOK prezidents Jānis Buks, kā arī ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks sākuši izteikt iebildumus par izvirzīto kandidātu, minot dažādus argumentus, kas netika norādīti kā prasības nedz atlases konkursa nolikumā, nedz arī ir norādīti MK noteikumos Nr.20 "Valdes un padomes locekļu nominēšanas kārtība kapitālsabiedrībās, kurās kapitāla daļas pieder valstij vai atvasinātai publiskai personai".

LOK galvenās amatpersonas kā vairākuma akcionāra pārstāvji uzstādījuši nosacījumu, ka nominācijas komisijas un konkursa kārtībā izvirzītais kandidāts tiks apstiprināts tikai tad, ja tas izpildīs prasību neveikt nekādus citus darba pienākumus, taču IZM Šteinbergs norāda, ka prasība nebija izvirzīta nedz kandidātiem piesakoties valdes locekļa amatam, nedz arī kandidāta vērtēšanas vadlīnijās, kā arī šo prasību neparedz Komerclikuma regulējums attiecībā uz valdes kā sabiedrības izpildinstitūciju.

Šteinbergam nav izprotama šāda prasība, ja līdz šim arī bijušais valdes loceklis Raitis Keselis pats ir pildījis LOV valdes locekļa pienākumus, tos apvienojot ar darba pienākumiem LOK.

Konkurss uz jauno valdes locekļa amatu tika izsludināts bez mazākuma akcionāru iesaistes šī gada 3.novembrī LOV interneta mājaslapā. Pašreiz šos amata pienākumus pilda Līga Cīrule, bet līdz 1.novembrim to darīja LOV otrs valdes locekļa amata pienākumus izpildītājs Keselis, kas paralēli valdes locekļa amatam veica un arī tagad veic LOK juridiskā departamenta vadītāja pienākumus.

SIA "Latvijas Olimpiskā vienība" (LOV) ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kurā ir trīs dalībnieki: IZM, biedrība "Latvijas Olimpiskā komiteja" un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA). LOV mērķis atbilstoši Sporta likumā noteiktajam ir valsts labāko sportistu individuālajos olimpiskajos sporta veidos sagatavošanos dalībai olimpiskajās spēlēs. Šī mērķa īstenošanai arī LOV tiek finansēts no IZM puses.

     [+] [-]

, 2023-12-04 18:32, pirms 5 mēnešiem
Kurš ir tas ieliktnītis, kuru LOVieši negrib akceptēt?