Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Liepājā notiks Eiropas čempionāts vindsērfingā

Andrejs Siliņš

Liepājā notiks Eiropas čempionāts vindsērfingā
Foto: Liepājas vindsērfinga klubs "Rietumkrasts"

Līdz ar augusta pirmajām dienām, Liepājā sākusies intensīva gatavošanās prestižajam Eiropas čempionātam populārākajā un ātrākajā vējdēļu sacīkšu klasē – Formula vindsērfingā, kas no 15. līdz 20. augustam norisināsies Liepājas pludmalē. Paralēli čempionātam Liepājā risināsies arī Pasaules kausa izcīņas posms šajā disciplīnā.

Starptautiskā Vindsērfinga asociācija pirmo reizi Latvijai uzticējusi organizēt šāda mēroga sacensības, kuras organizē Liepājas vindsērfinga klubs „Rietumkrasts” ar Liepājas pilsētas domes un Latvijas Zēģelētāju savienības atbalstu.

Sacensību organizētāji prognozē, ka Eiropas čempionātā startēs vairāk nekā simts spēcīgākie "Formula Windsurfing" klases burātāji. Jau šobrīd savu līdzdalību sacensībām pieteikuši vairāk nekā 40 sportisti no 15 valstīm, tai skaitā no Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Krievijas, kā arī no tālās Brazīlijas, Austrālijas un Argentīnas.

Latviju čempionātā pārstāvēs vairākkārtējais Latvijas un Baltijas čempions Jānis Preiss, 1990.gada pasaules čempions Mistral klasē, Olimpisko spēļu dalībnieks Barselonā (1992.) un Atlantā (1996.), Latvijas Zēģelētāju savienības prezidents Ansis Dāle, kā arī pieredzējušie burātāji Māris Birzulis, Māris Smiltnieks, Ričards Omanbriedis, Mārtiņš Grobiņš un Uldis Asars.

Formulas klase ir viena no ātrākajām, dinamiskākajām un elegantākajām burāšanas disciplīnām, kur vajadzīgs īss un plats dēlis ar vienu spuru. Braukšana notiek glisēšanas režīmā, kas atgādina lidošanu ar vieglu pieskaršanos ūdenim, vēja ātrumam jābūt vismaz 5 metriem sekundē. Tajā piedalās profesionāli braucēji, kas pārstāv konkrētu ražotāju. Šobrīd labākais no Latvijas braucējiem šajā disciplīnā ir Jānis Preiss.