Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LOK parakstīs sešu gadu sadarbības līgumu ar Zemkopības ministriju

Jānis Pārums

LOK parakstīs sešu gadu sadarbības līgumu ar Zemkopības ministriju
LOK prezidents Aldons Vrubļevskis
Foto: LTV Sports

Šo ceturtdien, 5.augustā notiks sadarbības līguma starp Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) un Zemkopības ministriju (ZM) parakstīšana, par ZM pārvaldībā esošo uzņēmumu ziedojumiem Latvijas Olimpiskajai kustībai. Līgums turpinās jau iepriekš veiksmīgi uzsākto sadarbību Latvijas olimpiskās kustības atbalstam līdz pat 2016.gadam.

Līdz šim Latvijas sporta finansēšanas vēsturē nav bijis tik ilglaicīgs atbalstītājs, kas uzņemtos sešus gadus garantēt finansiālu atbalstu sportam. Turklāt ZM iniciatīva ir solis uz priekšu atklātas, pārskatāmas un sakārtotas valsts institūciju atbalsta sistēmas radīšanā sabiedriskajām organizācijām, kas darbojas sporta, izglītības, mākslas un kultūras jomās, definējot skaidrus finansējuma piešķiršanas kritērijus un mērķus

Sadarbības līguma parakstīšanā ZM pārstāvēs ministrs Jānis Dūklavs, savukārt LOK tās prezidents Aldons Vrubļevskis.

Līdzekļu izmantošanas virzieni paredz atbalstīt LOK izstrādātās Olimpiskās kustības jaunatnes programmu, LOK reģionālās attīstības programmu, kas nodrošina sportošanas iespējas laukos, kā arī finansiāli sekmēs Latvijas Olimpiskās delegācijas gatavošanos un dalību Olimpiskajās spēlēs Londonā (2012.), Sočos (2014.) un Riodežaneiro (2016).

Līgums ir garantija ilgtermiņa sadarbībai starp LOK un ZM, kas īpaši svarīgi patlaban, kad kopējais atbalsts sportam ekonomiskās krīzes laikā ir strauji sarucis, bet sportistu sasniegumi arvien progresē, apliecinot arī turpmāko izaugsmes potenciālu. ZM pārvaldībā esošie efektīvi strādājošie un visnotaļ strauji augošie uzņēmumi, parakstot šo sadarbības līgumu, apliecina atbildību par valstī notiekošajiem procesiem, tajā skaitā arī par sporta attīstību.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Olimpiskās komitejas Specialiste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe - Vīksne

  +1 [+] [-]

, 2010-08-04 14:18, pirms 14 gadiem
Nu ta beidzot kāds attapās! Tā bija tik liela brībiļete uz valdību, kas vienkārši tā mētājās un neviens nelietoja. Latviešu tauta sen jau necieš politiķus un mīl sportu, bet balsojot par šiem neliešiem vismaz mierinājums, ka atbalsti sportu.

  +4 [+] [-]

, 2010-08-04 14:18, pirms 14 gadiem
Ziedojums Olimpiskajai Kustībai vai Aldonim & Co?