Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvija un Igaunija kopīgi veicinās burāšanas attīstību

Jānis Pārums

Latvija un Igaunija kopīgi veicinās burāšanas attīstību
Foto: sailinglatvia.lv

Sākot ar augustu, tiek uzsākts darbs pie projekta "Young sailors" ("Jaunie burātāji"), kas ilgs 18 mēnešus un ietvers dažādas ar burāšanu saistītas aktivitātes jaunajiem burātājiem un treneriem gan Latvijā, gan Igaunijā. Projekta mērķis ir veicināt burāšanas attīstību un pārrobežu sadarbību.

Jau sestdien, 7.augustā, Kuresārē, Igaunijā, notiks pirmais projekta „Young sailors” pasākums - regate „Optimist” klases jahtām, kurā piedalīsies jaunieši, kas dzimuši sākot ar 1995.gadu. Dienas garumā ir paredzēti dažādi kultūras pasākumi bērniem un apmeklētajiem, kā arī notiks svinīgas regates atklāšanas un noslēguma ceremonijas. Atšķirībā no vairums regatēm, šīs burāšanas sacensības jaukā atmosfērā būs iespējams vērot no krasta.

Kopumā projekta „Young sailors” ietvaros ir plānotas vairākas ar burāšanu saistītas aktivitātes. 18 mēnešu garumā tiks organizēti kopīgi pārrobežu treniņi un burāšanas sacensības, kopīgas nometnes, semināri un citi publiski burāšanas pasākumi, lai veicinātu sadarbību starp jaunajiem burātājiem no Rīgas, Sāremā un Pērnavas, stiprinātu jauniešu, viņu vecāku un treneru kontaktus, kā arī motivētu jaunos burātājus piedalīties nacionāla un internacionāla mēroga burāšanas sacensībās.
Projektu kopīgi īsteno biedrība "Latvijas LASER klases asociācija", biedrība „Latvijas burāšanas federācija”, Sāremā Jūras sporta asociācija un Pērnavas jahtklubs.

Projekts „Young sailors” ir guvis atbalstu Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmā. Šī ir viena no pārrobežu sadarbības programmām, kas darbojas Latvijā, un to atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Informāciju sagatavoja:
Laine Cekule

     [+] [-]

, 2010-08-04 13:31, pirms 14 gadiem
2galvas gudrākas par vienu!