Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sidnejas olimpiete Vansoviča kļūst par Latvijas čempioni paukošanā

Ints Megnis
Ints Megnis

Sidnejas olimpiete Vansoviča kļūst par Latvijas čempioni paukošanā
Jūlija Vansoviča (ar kausu) un pārējās Latvijas čempionāta medaļnieces
Foto: gorod.lv

Pieredzējusī Jūlija Vansoviča, kura pirms 18 gadiem piedalījās Sidnejas olimpiskajās spēlēs, aizvadītajā nedēļas nogalē savā dzimtajā Daugavpilī kļuva par Latvijas čempioni paukošanā ar špagu, kamēr vīru konkurencē to pašu paveica viņas audzēknis Ernests Cimbarevičs.

Vīru sacensībās piedalījušies ne tikai daugavpilieši un rīdzinieki, bet arī viens Ķīnas sportists, turklāt augustā šīs valsts komanda solījusi braukt uz Daugavpili treniņnometnē.

Latvijas čempionātā otro reizi karjerā triumfēja vēl junioru vecuma sportists Cimborevičs, kurš titula cīņā ar 15:8 pieveica Juriju Sjaņitu. Tikmēr bronzu saņēma Arturs Šiļins un Vitālijs Korpačovs.

Tikmēr dāmām Vansoviča ar 15:11 finālā pieveica Janu Vilcāni, kamēr bronzu ieguva Nellija Mihejeva un Diana Jegorova.

Vansoviča ir līdz šim pēdējā paukotāja, kura pārstāvējusi Latviju olimpiskajās spēlēs. Sidnejā viņa guva 16. vietu, bet pašlaik strādā par treneri.

Izmantotie resursi:
Чемпионами Латвии стали шпажисты Юлия Вансович...