Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ziemas čempionāta iejādē Lielās balvas shēmā uzvar A. Penele

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ziemas čempionāta iejādē Lielās balvas shēmā uzvar A. Penele
Airisa Penele. Foto: Juris Bērziņš Soms

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 2. līdz 3.martam, sporta centrā “Kleisti” tika aizvadīts pirmais šīs sezonas Latvijas Ziemas čempionāta posms iejādē un paralimpiskajā iejādē. Sarežģītākajā no shēmām, Lielajā balvā, pārliecinošu uzvaru izcīnīja Airisa Penele ar Hanoveras šķirnes zirgu Quince, iegūstot 67,246%.

Otrajā vietā palika Jūlija Pumpure ar Latvijas šķirnes zirgu Vivaldi, ar 61,667%.

Mazajā balvā (Vidējais aplis) nepārspēta I posmā Olga Šakurova ar Oldenburgas šķirnes zirgu Falestra, ar 67,794%.

Jauno jātnieku konkurencē uzvaru izcīnīja Jeva Bilokriņicka ar Oldenburgas šķirnes zirgu Elbrus, iegūstot 66,354%.

Junioru shēmā uzvarēja Airisas Peneles trenētā sportiste Patrīcija Baranovska ar Spānijas Andalūzijas šķirnes zirgu Licenciado JF ar 67,611%. Bērnu shēmā nepārspēta palika vēl viena Airisas Peneles trenētā sportiste Hanna Mālniece ar Latvijas šķirnes zirgu Royal Ocean (71,389%).

Amatieru ieskaitē pirmā vieta Olgai Kiričenko ar Hanoveras šķirnes zirgu Don Damian (65,400%).

Paralimpiskajā iejādē ar 67,917% lielisku uzvaru izcīnīja Alise Muižniece ar DE šķirnes zirgu Baily. Otrajā un trešajā vietā ierindojās Rihards Snikus ar Latvijas šķirnes zirgiem Apache JJ (64,688%) un Churchill (64,583%). Sportists patlaban ar savu ilggadējo partneri King Of The Dance vēl nestartē zirga atpūtas režīma dēļ. Kopā paralimpiskās iejādes shēmā piedalījās pieci dueti.

Patrīcija Baranovska: “Esmu ļoti priecīga par izcīnīto uzvaru Latvijas Ziemas čempionāta I posmā. Mazliet varēju just, ka ir bijusi starpsezonu pauze un abi ar zirgu esam izgājuši ārā no ritma, līdz ar to, mūsu sniegums nebija tik labs, kā man pašai gribētos. Es noteikti trenēšos vairāk, lai jau otrajā posmā varētu vēl labāk.

Jauki, ka čempionātā bija daudz dalībnieku no Lietuvas. Arī manā shēmā piedalījās sportiste no kaimiņvalsts. Tas man dod vēl lielāku motivāciju paveikt labāko, ko uz to brīdi spēju. Bet, kā jau minēju, jutu, ka nebiju ilgi startējusi un mans sniegums vēl nebija tik pārliecinošs, kāds tas būtu vasarā.

Ziemas laikā mums notika intensīvi treniņi, lai es un zirgs nezaudētu formu. Trenējām sarežģītāku shēmu elementus, kas ir interesanti, bet arī diezgan grūti. Treniņos jājām arī junioru shēmas, kas nepieciešamas sacensībās.

Šobrīd man ir diezgan grūti apvienot treniņus ar skolu, jo pabeigšu devīto klasi. Tuvojas eksāmeni, un skola ir jāliek pirmajā vietā, bet, kā jau mēs visi zinām, jātnieki izvēlas kā prioritāti likt savu sportu, kas ir arī manā gadījumā. Man ir tikai viens zirgs, tādēļ tieku galā - apmeklēju visus treniņus, vakarā man atliek laiks mācībām.

Pagaidām neko daudz par šīs sezonas sacensību plāniem nevaru teikt, bet noteikti būšu Latvijas Ziemas čempionāta otrajā posmā. Ar nepacietību gaidu jūnijā Latvijā starptautiskās sacensības iejādē, tāpat centīšos izbraukt kaut kur ārpus Latvijas, lai iegūtu vairāk pieredzi. Mēģināšu piedalīties arī visos LJF posmos.”

Informāciju sagatavoja:
Kate Ansone
LJF Preses dienesta vadītāja