Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Par Latvijas čempioniem padeltenisā kļūst Gaismiņš/Kolomicevs un Čerņecka/Barinova

Sportacentrs

Par Latvijas čempioniem padeltenisā kļūst Gaismiņš/Kolomicevs un Čerņecka/Barinova
Latvijas čempionāta padeltenisā laureāti. Foto: Raivo Sarelainens

Ar aizraujošām cīņām un grandiozu izšķirošo spēli aizvadītajā nedēļas nogalē noslēdzies nu jau trešais Latvijas čempionāts padeltenisā. Dāmu konkurencē, ļoti pārliecinoši uzvarot visās spēlēs, triumfēja Alise Čerņecka un Anna Barinova, bet vīriem īstā trillerī pie panākuma tika Uldis Gaismiņš un Agris Kolomicevs.

Trešais Latvijas čempionāts padeltenisā norisinājās “MH Padel” klubā (Ulmaņa Parkā 2, “Kalniņos”, Mārupē). Sestdien sacensības uzsāka 40 vīriešu un 12 dāmu dueti. Dāmu sacensībās savainojuma dēļ nepadalījās pirmo divu čempionātu uzvarētājas Alise Vaidere un Anete Zābere. Viņu prombūtnē ļoti pārliecinošu sniegumu demonstrēja Alises Čerņeckas un Annas Barinovas duets. Visās četrās spēlēs viņas nezaudēja ne seta, finālā ar 6:1, 6:0 pārspējot Alisi Grunduli un Elīnu Novadu. Bronzas godalgas tika Lindai Brokānei un Aigai Krīgerei, kuras spēlē par trešo vietu ar 6:1, 6:4 uzveica Olgu Merzļakovu un Svetlanu Aleksejevu.

Vīru sacensībās finālu sasniedza pērn bronzu izcīnījušie Uldis Gaismiņš un Agris Kolomicevs, kā arī Pēteris Vinogradovs un Rūdolfs Mednis. Pusfinālā krietni grūtāka spēle bija Gaismiņam un Kolomicevam, kuri gandrīz divu stundu ilgā duelī atspēlējās un pārspēja pērnā gada čempionus Lorenco Fučili (Itālija) un Peteru van Engelandu (Beļģija) – 5:7, 7:5, 6:4. Tikmēr Vinogradovs un Mednis pārliecinoši tika galā Aleksandru Pāvulānu un Franu Kartahenu (Spānija) – 6:4, 6:2.

Finālspēle sanākušajiem skatītājiem nelika vilties. Vinogradovs un Mednis to iesāka daudz pārliecinošāk, un jau šķita, ka tituls ir viņu rokās – 6:3, 5:2. Tomēr divas reizes tika zaudēts pie pašu serves, neizmantotas palika vairākas mačbumbas, kā rezultātā Gaismiņš/Kolomicevs atgriezās spēlē un cīņā par titulu. Uzvarot saspringtā taibreikā, viņi panāca trešo setu, kurā jau pārņēma iniciatīvu un triumfēja ar 3:6, 7:6(6), 6:4. Trešā vieta šoreiz Pāvulānam un Kartahenam, kuri pērnā gada čempionus atstāja bez goda pjedestāla – 6:4, 7:6(7).

Pilnas spēles no vīriešu turnīra pusfināliem, kā arī abiem fināliem iespējams noskatīties šeit:

Pēc trīs nedēļām (23.-24. marts) “MH Padel” klubā norisināsies arī Latvijas čempionāts jauktajās dubultspēlēs - pieteikties tam var līdz 21. martam. Bet tiem, kuri šo sporta veidu vēl nav pamēģinājuši, to noteikti iesakām izdarīt!