Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Lietuvā noslēdzies Baltijas kausa izcīņas 4. posms triatlonā

Jānis Celmiņš

Lietuvā noslēdzies Baltijas kausa izcīņas 4. posms triatlonā
Foto: Raimonds Garenčiks

30.jūnijā Lietuvas pilsētā - Kupišķi, notika Eiropas Triatlona savienības junioru kausa posms triatlonā, kas vienlaicīgi bija arī Baltijas kausa IV posms.

Kopumā uz starta stājās 190 kā jauni, tā pieredzes bagāti sportisti, trijās distancēs:
250m peldēšana, 8km riteņbraukšana un 2,5km skriešana;
triatlona sprinta distancē – 750m peldēšana, 20km riteņbraukšana un 5km skriešana,
triatlona olimpiskajā distancē 1500m peldēšana, 40km riteņbraukšana un 10km skriešana.

Ņemot vērā, ka šīs sacensības bija arī Eiropas Triatlona savienības kausa posms junioriem, dalībnieki bija ne tikai no tām valstīm, kas parasti piedalās Baltijas kausā (Lietuva, Latvijas, Igaunija, Baltkrievija un īpaši daudz dalībnieku šoreiz bija no Krievijas), bet arī no tādām valstīm kā Horvātija, Lielbritānija, Polija, Ukraina.

ETU junioru kausa posmam no Latvijas tika pieteikti 8 sportisti. Trīs meitenes: Sindija Veinberga, Arta Beitāne un Annija Rašmane (visas REIR Dobele) un pieci puiši: Artjoms Ščerbakovs, Ilja Keldanovics (Piramida/Triathlon club), Viktors Dupļakins, Artūrs Sprukts (DTC Jaunība) un Mārcis Umbraško (REIR Dobele). Šī bija lieliska iespēja salīdzināt spēkus ar tiem junioriem un jauniešiem, kas šādās sacensībās startē regulāri visā Eiropā. Vislabāk sprinta triatlona distanci no mūsu sportistiem veica Viktors Dupļakins (DTC Jaunība), kurš savā vecuma grupā (1995-1996) starp 19 jauniešiem spēja izcīnīt 12.vietu. Meitenēm labākais rezultāts Sindijai Veinbergai (REIR Dobele) (1993-1994), kas starp 12 juniorēm spēja izcīnīt astoto vietu. Lai gan rezultāti šiem sportistiem uz kopējā fona izskatās viduvēji, jāatzīst, ka lielākajai daļai no mūsu sportistiem šīs bija „ugunskristības” šāda līmeņa sacensībās, jo līdz šim startēts galvenokārt Latvijā un Baltijas kausa posmos.

Kārtējo reizi savu spēku un sagatavotību šī gada sezonai apliecināja mūsu 2011.gada čempions Andrejs Dmitrijevs, kas Elites klasē, veicot Olimpisko distanci spēcīgajā konkurencē, kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Jāatzīmē arī Vladimira Kuzmenko izcīnītā bronzas medaļas V40 grupā. V50 grupā pie zelta medaļas tika Anatolijs Levša, aiz sevis atstājot Raimondu Garenčiku un V60 grupā nepārspēts palika Viktors Kuhaļkis otro vietu atvēlot Laimonim Daugavietim.

Arī jaunākajās grupās mūsu sportisti spēja cīnīties par medaļām un - pašiem jaunākajiem - gan zēniem, gan meitenēm (2003-2004) pirmās vietas - Paulam Audzēvičam un Letīcijai Veinbergai, savukārt 2001.-2002.gadā dzimušajiem nepārspēts palika Jēkabs Audzēvičs un meitenēm otro vietu spēja izcīnīt Laura Laimiņa. Diezgan pārliecinošu uzvaru pār saviem konkurentiem 1999.-2000. gadā dzimušo grupā izcīnīja Savēlijs Suharževskis.

Lielai daļai mūsu sportistiem šīs bija vienas no galvenajām sacensībām šosezon, citiem lielākās sacensības tikai būs, tāpēc sveicam sportistus ar panākumiem un aicinām gatavoties nākamajām sacensībām!

Informāciju sagatavoja:
LTF ģenerālsekretārs
Kārlis Kalniņš

     [+] [-]

, 2012-07-07 21:12, pirms 12 gadiem
Andrejs baigais malacis, apsveicu!