Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Dronu cīņās uzvar igaunis Vāns, Latvijas čempions - Pētersons

Dronu cīņās uzvar igaunis Vāns, Latvijas čempions - Pētersons
Sacensību ātrākie piloti

Aizvadītājā nedēļas nogalē Cēsu lidlaukā norisinājās biedrības ‘’Done Racing Latvia’’ organizētais Latvijas dronu čempionāts.

Jau piektdien ‘’Zinātnieku nakts’’ ietvaros Cēsu Vecā alus brūža teritorijā norisinājās paraugdemonstrējumi, kur ierindā bija teju visi spēcīgākie pašmāju piloti.

Savukārt sestdien Cēsu lidlaukā Latvijas dronu čempionātā latviešiem pievienojās arī viesi no Igaunijas un Lietuvas, jo šīs sacensības vienlaīcigi bija arī atlases posms uz Eiropas rotoru sporta asociācijas (ERSA) Eiropas kausa sacensībām, kuras norisināsies oktobra izskaņā.

Kvalifikācijā ņemot vērā vidējo laiku no 3 ātrākajiem apļa laikiem favorīta statusu apliecināja Tomass Pētersons, uzrādot rezultātu 16,21 sekunde. Nekur tālu nebija arī Kārlis Gross (16,97 sekundes), bet zem 20 sekundēm iespraucās arī Aleksis Arbergs (18,35), lietuvietis Arminas Volskis (18,51), igaunis Meelis Vään (18,82) un Āris Muitinieks (19,17).

Protams, fināllidojumi ieviesa savas izmaiņas, jo pilotu uzdevums vairs nebija uzrādīt ātrākos apļa laikus, bet gan finišēt pēc iespējas augstākā vietā 4 apļu distancē vienlaicīgi sacenšoties pa 6 pilotiem.
Finālā uzvaru izcīnīja pieredzes bagātais Meelis Vään no Igaunijas, kurš šogad uzvārēja arī ‘’GG Fest’’ dronu sacensībās Ventspilī, bet uzreiz aiz viņa finišēja Tomass Pētersons, kurš pirms pāris nedēļām bija meistarīgākais ‘’Rīgas Sporta nakts’’ sacensībās. Zemāko vietu uz goda pjedestāla ieguva Arminas Volskis, bet aiz viņa finišēja Kārlis Gross. Savukārt aiz viņiem Mantas Žitkus (5.vieta) un Āris Muitinieks (6.vieta).
Latvijas čempionāta ieskaitē par čempionu kļuva Pētersons, 2.vieta Grosam, bet 3.vieta Muitiniekam.

Eiropas kausa sacensībām no Igaunijas kvalificējās Meelis Vään, Roman Eelmaa, Tanel Tambu un Henri Rammul, bet no Latvijas Tomass Pētersons, Kārlis Gross, Āris Muitinieks un Mārtiņš Vaitkevics.

Līdz ar šīm sacensībām, kuras organizēja ‘’Drone Racing Latvia’’ un atbalstīja ‘’Dronubode.lv’’ un ‘’Vides risinājumu institūts’’ noslēdzas vasaras sacensību sezona, taču jau šobrīd plānos ir vēl lielākas sacensības 2018.gada vasarā!