Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Loka šāvējs Blāze pārvar pasaules čempionāta kvalifikācijas kārtu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Loka šāvējs Blāze pārvar pasaules čempionāta kvalifikācijas kārtu
Dāvis Blāze. Foto: No sportista arhīva.

LETA. Latvijas sportists Dāvis Blāze Berlīnē notiekošajā pasaules čempionātā loka šaušanā otrdien pārvarēja kvalifikācijas kārtu.

Sacensībās ar rekursīvo loku Blāze kvalifikācijā ar 641 punktu bija 80., jūlijā U-19 pasaules čempionātā zeltu izcīnījušais Romans Sergejevs ar 630 punktiem bija 107., tikai pāršaudē neiekļūstot labāko 104 pulkā, kas piedalīsies izslēgšanas turnīrā. Toms Ābelis ar 403 punktiem bija 167. un konkurentus neapsteidza.

Sieviešu sacensībās Lija Viktorija Seibute ar 491 punktu bija 138., pārspējot divas konkurentes.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Blāze sacentīsies ar Mongolijas loka šāvēju Dašnamjilu Dorjsurenu, kurš kvalifikācijā ar 657 punktiem uzrādīja 33.rezultātu.

Komandu sacensībās vīriešiem Latvija ar 1674 punktiem ieņēma priekšpēdējo, 46.vietu, pārspējot tikai Kotdivuāru. Arī duetiem, ieskaitot Blāzes un Seibutes rezultātus, Latvija bija priekšpēdējā, ar 1132 punktiem starp 57 pāriem apsteidzot tikai Islandi.

Izmantotie resursi:
LETA