Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Īrijas latviete Pušpure iekļūst EČ elites finālā, Gulbe ierindojas 16. pozīcijā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Īrijas latviete Pušpure iekļūst EČ elites finālā, Gulbe ierindojas 16. pozīcijā
Sanita Pušpure. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Šveices pilsētas Lucernas apkaimē turpinās Eiropas čempionāts akadēmiskajā airēšanā. 2016. gada Eiropas bronzas medaļniece Elza Gulbe pirmajos lielajos mačos pēc atgriešanās no dekrēta šodien tika klasificēta 16. pozīcijā. Īrijas latviete Sanita Pušpure pēc tam pārliecinoši iekļuva A finālā.

C finālā Elza Gulbe (07:58.83) šodien bija ceturtā, bet sacensību noslēgumā ierindojās 16. vietā starp 17 airētājām. Mūsu vieglā svara divnieks Olga Svirska/Evita Bole uzrādīja 07:31.35 un ieguva otro vietu C finālā, bet starp visām 15 laivām ierindojās priekšpēdējā pozīcijā.

Šodienas elites pusfinālā Sanita Pušpure kotējās kā viena no favorītēm. Lai tiktu A finālā, savā braucienā bija jāizcīna vismaz trešā vieta. Distances vidū latviete tika reģistrēta trešajā pozīcijā, tāpat arī uz 1500m atzīmes, taču pārsvars pār tuvāko sekotāju jau bija teju septiņas sekundes. Pēdējā nogrieznī Pušpure airēja spēcīgi un pārliecinoši finišēja otrajā pozīcijā (7:34.01), kvalificējoties A finālam. Pušpures pusfinālā labāko laiku uzrādīja čehiete Miroslava Topinkova-Knapkova (7:31.69), bet kā trešā tālāk tika dāniete Fī Udbija Ērihsena (07:36.40). Otrais pusfināls sanāca vēl ātrāks, lielajam finālam kvalificējās šveiciete Žanīna Žmelēna, austriete Magdalēna Lobniga un Viktorija Tornlija no Lielbritānijas.

Kā jau ziņots, 2004. gadā kā Latvijas pilsone ieguva pasaules Universiādes čempiones titulu. 2006. gadā šī latviete pārcēlās uz Īriju. Londonas olimpiskajās spēlēs kā Īrijas pilsone viņa izcīnīja 13. vietu. Divkārtējā Eiropas bronzas medaļniece Rio spēlēm kvalificējās pēdējās atlases sacensībās, kas 24. maijā notika Lucernā, Šveicē. Izšķirošajā kvalifikācijas braucienā piedalījās arī mūsu Elza Gulbe, taču palika otrā zem svītras - pasaules airēšanas vadība oficiāli atzina, ka nevienlīdzīgu apstākļu dēļ Gulbe nevarēja nopietni cīnīties par ceļazīmi. Riodežaneiro spēlēs Pušpure ierindojās 13. vietā. 2018. gada septembrī Īrijas pārstāve Sanita Pušpure izcīnīja pasaules čempiones titulu, kas ir latvietes karjeras augstākais sasniegums.

Pušpure un Gulbe tieši sacentušās vairākkārt. Latvijas pārstāve bijusi pārāka tikai vienu reizi - kā jau ziņots, 2016. gada Eiropas čempionāta finālā, cīnoties ar brāzmainu vēju, Gulbe izcīnīja sudraba medaļu, bet Pušpure nopelnīja bronzu.

Izmantotie resursi:
worldrowing.com