Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pāriem panākumi Eiropas un pasaules čempionātā 10 dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pāriem panākumi Eiropas un pasaules čempionātā 10 dejās
D.Sitovs/V.Ļevčenko. Foto no dejotāju privātā arhīva.

Moldovā notikušajā Eiropas čempionātā Jauniešiem (16-18 g.) un Pasaules čempionātā Junioriem II ( 14-15.g.) 10 dejās (5 Standartdejas+5 Latīņamerikas dejas) ļoti labus rezultātus sasnieguši Latvijas sporta deju pāri. Daņila Sitovs un Violeta Ļevčenko Eiropas čempionātā jauniešiem no 27 pāriem iekļuva finālā un izcīnīja 5.vietu, bet junioriem pasaules čempionātā no 34 pāriem Artūrs Biele ar Mariju Kravčuku pusfinālā noslēdza labāko desmitnieku.

Nedēļas nogalē Kišiņevā jaunieši un juniori noskaidroja labākos daudzcīņā jeb 10 deju programmā, kur katrā grupā mūsu valsti pārstāvēja Latvijas čempionātā Valmierā uzvaras izcīnījušie pāri. Jauniešiem Daņila Sitovs ar Violetu Ļevčenko (Škutāna deju skola) pārliecinoši pārvarēja pirmās trīs kārtas un pēc gada pārtraukuma ieveda Latviju fināla sešiniekā. Rīdzinieks Daņila ar Violetu rādīja vienlīdz labu sniegumu abās programmās, tomēr nedaudz labāku vērtējumu saņemot savā spēcīgākajā programmā Latiņamerikas (LA) dejās. Beigās viņi ļoti līdzīgā cīņā ar baltkrieviem ieguva 5.vietu, mazāk nekā puspunktam pietrūkstot līdz ceturtajai vietai.

Pateicoties labākam snieguma Standartdejās (ST), uzvaru svinēja 2017. gada vicečempioni no Moldovas Vladislavs Untu un Poļina Barišņikova. Sudraba medaļas nopelnīja pagājušā gada pasaules čempioni Junioriem II visās trijās deju programmās Germans Pugačovs un Ariadna Tišova no Krievijas. Savukārt divas vietas augstāk nekā pērn ierindojās un pirmo reizi karjerā uz goda pjedestāla kāpa lietuvieši Gedvinas Meškauskas un Ugne Bļijute, kuriem godalgotā trešā vieta.

Junioriem pasaules čempionātā Artūrs Biele ar Mariju Kravčuku (“Dzintars”) pārvarēja pirmās divas kārtas un iekļuva pusfinālā, kur šoreiz dejoja 13 pāri. Kā jau to varēja sagaidīt, liepājnieki pamatā punktus uz finālu nopelnīja ST dejās. Artūrs ar Mariju ļoti blīvajos rezultātos no 8.-11.vietai čempionātu pabeidza 10.vietā, tādējādi atkārtojot Ņikitas Toma un Lauras Stūraines (“ORO”) pagājušā gada veikumu, kad Latvija pēc dažu gadu pārtraukuma bija pārstāvēta pusfinālā junioriem šajā deju programmā.

Uzvarot visās desmit dejās, pārliecinoši par pasaules čempioniem kļuva Jaroslavs Kisiļevs ar Sofiju Filipčuku no Krievijas. Trijniekā iekļuva arī moldāvi un rumāņi, bet finālā dejoja un piekto vietu ieņēma labākais Baltijas pāris Andreas Lepiste un Sofija Dzevulskaja no Igaunijas.