Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē noskaidros Latvijas čempionus padel tenisā

Sportacentrs

Nedēļas nogalē noskaidros Latvijas čempionus padel tenisā
Vai 2023. gada uzvarētāji Lorenco Fučile un Peters van Engelands aizstāvēs titulu?
Foto: padelzinas.com

Gaidāmajā nedēļas nogalē - 2. un 3. martā Mārupē, padel tenisa klubā “MH Padel” norisināsies 3. Latvijas čempionāts padel tenisā, kurā tiks noteikti čempioni vīriešu un sieviešu konkurencē. Cīņā par uzvarām dosies 40 vīriešu un 12 sieviešu dueti.

Padel tenisa (jeb vienkārši padel) vēsture meklējama jau vairāk nekā pirms 40 gadiem, bet Latvijā tas lielāku popularitāti ieguvis tieši pēdējos gados, īpaši pēc “MH Padel” kluba atvēršanas 2022. gadā. Tieši šis klubs, kurā ir astoņi spēļu laukumi, uzņems nu jau trešo Latvijas čempionātu. Gaidāmajā nedēļas nogalē čempioni tiks noskaidroti vīriešu un sieviešu grupās.

Vīru sacensībās ar pirmo numuru ir izlikti visvairāk reitinga punktus sakrājušie Raitis Armanis un Rihards Breicis, bet otrais numurs ticis Nikam Veinbergam un Andim Štrālam. Tāpat ierindā būs pērnā gada čempioni – Latvijā dzīvojošie Lorenco Fučile (Itālija) un Peters van Engelands (Beļģija). Pie sacensību favorītiem noteikti var pieskaitīt arī par treneriem strādājošos Aleksandru Pāvulānu un Franu Kartahenu (Spānija), kā arī Uldi Gaismiņu un Agri Kolomicevu. Sākotnēji turnīram bija pieteicies arī ilggadējais Latvijas tenisa līderis un pašreizējais LTS prezidents Ernests Gulbis, tomēr viņu sacensībās tomēr neredzēsim. Taču starp dalībniekiem ir duets ar krietnu pieredzi Deivisa kausā tenisā – Kārlis Lejnieks un Jānis Skroderis. Kopumā sacensības vīriešu grupā uzsāks 40 dueti, kas ir vairāk nekā pirms gada, kad piedalījās 29 dueti, bet pirmais čempionāts 2022. gadā pulcēja vien desmit duetus.

Izaugsme dalībnieču vidū ir arī dāmu konkurencē - pirmajā gadā piedalījās septiņi dueti, pērn astoņi, bet šogad to jau ir 12. Savainojuma dēļ titulu aizstāvēt nevarēs abu iepriekšējo gadu čempiones Alise Vaidere un Anete Zābere. Līdz ar to būs jaunas Latvijas čempiones. Turnīrā ar pirmo numuru ir izliktas Alise Grundule un Elīna Novada, taču pretenzijas uz titulu ir arī visām pārējām dalībniecēm.

Spēles “MH Padel” klubā (Ulmaņa Parkā 2, “Kalniņos”, Mārupē) 2. martā sāksies jau no 10.00 un turpināsies visas dienas garumā, bet godalgu mači notiks svētdien, 3. martā. Visi interesenti aicināti apmeklēt spēles un iepazīt šo dinamisko sporta veidu. Ieeja bez maksas.