Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

IBF čempions Gradovičs gatavs cīnīties ar rekordistu Lomačenko, bet ne šobrīd

Jānis Pārums

IBF čempions Gradovičs gatavs cīnīties ar rekordistu Lomačenko, bet ne šobrīd
Jevgeņijs Gradovičs
Foto: bokser.org

IBF pasaules čempions boksā svara kategorijā līdz 57.2 kilogramiem krievs Jevgeņijs Gradovičs (19-0, 9KO) neizslēdz iespēju tikties ringā pret jauno WBO čempionu ukraini Vasīliju Lomačenko (2-1, 1KO).

Aizvadītajā nedēļas nogalē 26 gadus vecais Lomačenko, kurš ir divkārtējais olimpiskais un pasaules čempions amatieros, atkārtoja rekordu, izcīnot pasaules čempiona titulu kādā no prestižajām versijām tikai trešajā profesionālajā cīņā. Tikai trīs cīņas savulaik, 1975.gadā, bija nepieciešamas arī taizemietim Sensakam Muangsurinam.

"Tas ir grandiozs notikums boksā," atzina Gradovičs. "Pagaidām Vasīlijā vēl var manīt amatieru karjeras tehniku, nevaru teikt, ka viņš ir kļuvis par profesionāli šī vārda vistiešākajā nozīmē. Taču ar esošo bagāžu viņam šobrīd pietiek."

"Protams, mūsu cīņa ir iespējama. Mēs ar Vasīliju būtu tikai par to. Taču mums abiem jāpieveic vēl ne viens vien bokseris, jāiegūst papildu popularitāte. Taču jau tagad varu teikt, ka mūsu svara kategorijai [savstarpējā cīņa] būtu liels notikums," piebilda Gradovičs.