Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1463, Did:0, useCase: 3

Prestižajā "Mosconi" kausā pūlā Eiropas zvaigznes sagrauj ASV biljardistus

Agris Suveizda

Prestižajā "Mosconi" kausā pūlā Eiropas zvaigznes sagrauj ASV biljardistus
Džošua Fillers. Foto: Absolute Pool

LETA. Eiropas pūla izlase sestdienas vakarā pārliecinoši uzvarēja ASV spēcīgākos biljardistus ikgadējā "Mosconi" kausa izcīņā, kas no trešdienas norisinājās Londonā.

Eiropas zvaigznes ārkārtīgi populārajā "Pool 9" superturnīrā uzvar jau ceturto gadu pēc kārtas, turklāt šogad amerikāņi tika sagrauti ar rezultātu 11-3. Zināmu ažiotāžu šīgada kausa izcīņai pievienoja Krievijas biljarda zvaigznes Fjodora Gorsta lēmums pārstāvēt ASV izlasi, kaut arī iepriekš "Mosconi" kausā viņš ir spēlējis arī Eiropas izlasē. Gorsts ieguvis ASV pilsonību un dzīvo Savienotajās Valstīs, tomēr šāda rīcība viņu nekādā ziņā nepadarīja populārāku Londonas publikas acīs, kas krievam veltīja ne vienu vien dzēlīgu saukli.

Šogad "Mosconi" kausa izcīņa notika jau 30. gadu. Tā pulcē spilgtākās šī sporta veida Eiropas un ASV zvaigznes, no kurām trīs spēlētāji savu vietu abās izlasēs nodrošina pēc īpaša pasaules reitinga, bet pārējie divi saņem komandas kapteiņu un organizētāju uzaicinājumus. Šīgada sacensībās jau no paša sākuma dominēja par favorītiem uzskatītie eiropieši, kuri turnīra pirmo dienu noslēdza ar 4-0. Sekojošajās dienās Eiropas pārsvars tikai pieauga, pēc otrās dienas finišējot ar 7-1, bet pēc trešās - 9-2.

Par sacensību vērtīgāko spēlētāju jeb MVP otro gadu pēc kārtas kļuva vācietis Džošua Fillers, kurš Eiropas komandai izcīnīja divas uzvaras vienspēlēs, kam pievienoja vēl vienu panākumu pāru mačā kopā ar austrieti Albinu Oušanu. Kopumā Filleram šis ir jau trešais "Mosconi" kausa MVP tituls. "Šī bija aizraujoša nedēļa, un mēs visu šo nedēļu spēlējām labi, tāpēc domāju, ka mēs noteikti bijām pelnījuši uzvarēt. Man pašam paveicās, ka mani tik daudz sūtīja spēlēt, tāpēc man bija daudz vairāk iespēju kā citiem. Es nospēlēju labi un aiz manis stāvēja liela komanda, kas mani visu laiku atbalstīja," telekanālam "Sky Sports" sacīja Fillers."

Eiropas izlasē bez Fillera un Oušana spēlēja arī vairākkārtējais "Mosconi" kausa MVP skots Džeisons Šovs un spāņi Davids Alkaids un Francisko Sančess Ruiss. Savukārt amerikāņu izlasē bez leģendārā Šeina van Bēninga un 2018. un 2019. gadu "Mosconi Cup" vērtīgākā spēlētāja Skailera Vudvorda startēja arī jaunais ASV pilsonis Gorsts, Tailers Staiers un Šeins Volfords.

Līdz ar šo panākumu "Mosconi" kausa izcīņu kopskaitā Eiropa uzvar ASV ar 16-13. Vienu reizi komandas maču noslēdza neizšķirti. Abas komandas ir dominējušas atsevišķos periodos, piemēram, amerikāņi uzvarēja desmit turnīros no pirmajiem 12 (1994.-2005.), gūstot arī sešas uzvaras pēc kārtas. Pēc neizšķirta 2006.gadā Eiropa savukārt uzvarēja desmit no 11 turnīriem laikā no 2007. līdz 2017.gadam, triumfējot astoņas reizes pēc kārtas. 2018. un 2019. gadā uzvaras izcīnīja amerikāņi, bet ar 2020.gadu uz uzvaru takas atgriezās eiropieši, kuri dominē līdz šim brīdim.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-12-11 08:55, pirms 5 mēnešiem
Amizanti - pindosu vatņiks.