Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

“Blue Jays” pārspēj “Orioles” un saasina cīņu par pirmo vietu

Juris Miņins
Juris Miņins

“Blue Jays” pārspēj “Orioles” un saasina cīņu par pirmo vietu
Edvins Enkarnasions (no kreisās) saņem apsveikumus pēc "Home run" sitiena.
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī pirmo no trim savstarpējām spēlēm aizvadīja Augstāko beisbola līgu (MLB) Amerikas līgas austrumu divīzijas līderkomandas un uzvaru ar 6:5 izcīnīja Toronto “Blue Jays”.

Baltimoras “Orioles” pašlaik ir Amerikas līgas austrumu divīzijas līdervienība, taču tikko iesāktajā triju maču sērijā pret Toronto “Blue Jays” viņiem būs pamatīgi jānopūlas, lai jauno nedēļu sagaidītu šādā pašā pozīcijā.

Pirmajā mačā, jau spēles pirmajā izspēlē Kanādas komandas spēlētāji guva trīs “Home run” sitienus, kad veiksmīgi izrādījās Hosē Bautista, Edvins Enkarnasions un Trojs Tulovitzkis, kas arī noteica mača tālāko gaitu, jo “Blue Jays” savu vadību tā arī neatdeva, jo lieliski nospēlēja arī metēju komanda, ar Marko Estradu priekšgalā.

Baltimoras beisbolisti kopumā gan mēģināja turēt līdzi un pēc rezultativitātes izvirduma mača pirmajā pusē rezultāts bija 6:3, t.i., viņiem vēl nekas nebija zaudēts, taču, diemžēl, pēc ceturtā ininga nākamie punkti “Orioles” kontā ienāca vien astotajā iningā, kad Menijs Mačado raidīja bumbiņu ārpus laukuma.

Runājot par bumbiņas raidījumiem ārpus laukuma, nevar nepieminēt, ka tieši šajā spēlē tika reģistrēts šīsnakts tālākais raidījums, proti, Hosē Bautistas raidītā bumbiņa aizlidoja 444 pēdas jeb aptuveni 135 metrus tālu.

Jāpiebilst, ka Baltimoras komandai šis bija jau ceturtais zaudējums pēc kārtas un šī ir pašlaik garākā zaudējumu sērija kā Amerikas līgā, tā arī visā MLB.

Vēsturisks bija arī Vašingtonas “Nationals” un Sanfrancisko “Giants” mačs, kurā vašingtonieši uzvarēja ar 4:1, taču tas nebija pats svarīgākais, jo “Nationals” vienībai šajā spēlē izdevās realizēt pirmo trīskāršo aizsardzības izspēli kluba 12 gadu pastāvēšanas vēsturē.

Tāpat ir jāpiemin Sentluias “Cardinals” un Maiami “Marlins” sērija, jo pašlaik sanāk tā, ka tajā cīnās divas “Wild card” pretendentes. Ja sezona noslēgtos pašlaik, tad “Cardinals” būtu iekļuvusi izslēgšanas mačos, bet “Marlins”, atpaliekot par vienas uzvaras tiesu, būtu pirmā komanda, kas palikusi aiz svītras. Šī viena uzvara Sentluisas komandai tika izcīnīta aizvadītajā naktī, pārspējot floridiešus ar 11:6.

MLB regulārā sezona, 29.07.

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsMarlins11:6
MarinersCubs1:12
OriolesBlue Jays5:6
AthleticsIndians3:5
AstrosTigers6:14
RockiesMets6:1
YankeesRays1:5
PhilliesBraves1:2
RoyalsTigers3:8
PiratesBrewers1:3
White SoxTwins1:2
Red SoxAngels6:2
DiamondbacksDodgers7:9
NationalsGiants4:1
RedsPadres6:0

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...