Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Kinghems debitē ar teju perfektu spēli un 5:0

Juris Miņins
Juris Miņins

Kinghems debitē ar teju perfektu spēli un 5:0
Niks KInghems
Foto: USA Today/Scanpix

Lielisku Augstāko beisbola līgu (MLB) debijas maču aizvadīja Pitsburgas "Pirates" metējs Niks Kinghems, kurš līdz pat septītajam iningam pretendēja uz perfektu spēli un beigu beigās palīdzēja savai vienībai pārspēt Sentluisas "Cardinals" ar 5:0.

Niks Kinghems kādreiz tika uzskatīts par ļoti perspektīvu beisbolistu un Pitsburgas komandas jauno spēlētāju reitingā viņš atradās pirmajā vietā, taču savainojumi un pēc tiem sekojošais atlabšanas process pamatīgi sabojāja metēja karjeru, tāpēc savu debiju MLB viņš piedzīvoja vien 26 gadu vecumā.

Kas ilgi nāk, tas labi nāk – apmēram tā vakardienas spēlē redzēto var raksturot Pitsburgas komanda, jo Kinghems aizvadīja septiņus iningus, kuru laikā pieļāva tikai vienu atsitienu, kas notika tikai septītajā iningā, kā arī veica deviņus straikautus, nepieļaujot nevienu brīvgājienu. Tas nozīmē, ka debitants līdz pat septītajam iningam pretendēja uz perfektu spēli.

Šāds sniegums ir kas nebijis, jo modernajā ērā, ko MLB sāk skaitīt no 1961. gada, nevienam citam nav izdevies uzveikt visus 20 pirmos atsitējus. Tāpat Kinghems ir pirmais metējs kopš 2008. gada, kuram debijas mačā ir izdevies noslēgt ar tik iespaidīgiem rādītājiem, iepriekšējais metējs, kuram tas bija pa spēkam bija Džonijs Kueto.

Protams, ka pēc šāda snieguma Pitsburgas "Pirates" vienībai bija diezgan grūti zaudēt šo maču, tāpēc viņu panākums ar 5:0 bija loģisks. Divus punktus šajā mačā izsita Eliass Diazs.

No citiem dienas izcilniekiem ir jāmin Adrians Gonzalezs, kurš Ņujorkas "Mets" komandai, izsitot piecus punktus, palīdzēja pieveikt savu bijušo vienību, Sandjego "Padres" ar 14:2.

Zaudējumu sēriju pārtrauca Bostonas "Red Sox" vienība un ar 4:3 pārspēja Tampabejas "Rays", kļūstot par pirmo komandu šajā sezonā, kura ir sasniegusi 20 uzvaru atzīmi.

Visbeidzot, Ņujorkas "Yankees" turpina uzvarēt. Vakar viņi ar 2:1 pārspēja Losandželosas "Angels" un tā viņiem bija devītā uzvara pēc kārtas.

MLB regulārā sezona, 29:04.

ViesiMājniekiRezultāts
TigersOrioles3:5
RaysRed Sox3:4
RangersBlue Jays2:7
MarinersIndians10:4
RockiesMarlins0:3
DiamondbacksNationals1:3
CardinalsPirates0:5
BravesPhillies10:1
RedsTwins8:2
AthleticsAstros4:8
White SoxRoyals4:5
BrewersCubs0:2
MetsPadres14:2
DodgersGiants2:4
YankeesAngels2:1

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/