Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Čempioni "Red Sox" MLB sezonu sāk ar graujošu zaudējumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Čempioni "Red Sox" MLB sezonu sāk ar graujošu zaudējumu
Foto: AFP/Scanpix

Naktī no ceturtdienas uz piektdienu ASV beisbola laukumos tika dots oficiālais starts Augstākajām beisbola līgām (MLB), bet čempionvienība Bostonas "Red Sox" sezonu sāka ar pamatīgu zaudējumu pret Sietlas "Mariners".

Lai arī faktiski MLB sezonu par atklātu var saukt jau aptuveni nedēļu, jo jau pagājušajā nedēļā tika aizvadīti divi pirmie sezonas mači, kad Japānas galvaspilsētā Tokijā tikās Sietlas "Mariners" un Oklendas "Athletics" komandas, oficiālā sezonas atklāšana, kad savus pirmos mačus aizvada visas līgas komandas, gan tika nozīmēta uz 28. martu. Jāpiebilst, ka tā ir agrākā "Atklāšanas diena", jeb "Opening Day", kāda jebkad ir bijusi.

Pievēršoties pašiem mačiem, jāsaka, ka pie pārliecinošiem panākumiem tika komandas, kuras pirmssezonas prognozēs dēvēja par favorītiem. Ņujorkas "Yankees", pateicoties savai iespaidīgajai atsitēju komandai ar 7:2 pārspēja Baltimoras "Orioles". Par mača galveno varoni kļuva Lūks Voits, kurš vispirms, savā pirmajā izgājienā uz atsišanu, izcēlās ar "Home run", kas viņam, kopā ar Āronu Džadžu un Džankarlo Stentonu, ļāva gūt trīs punktus, kas vēlāk arī izrādījās pietiekoši, lai uzvarētu, bet maču viņš noslēdza ar 100% atsišanas rādītāju.

Pie panākuma tika arī Filadelfijas "Phillies", kuri ar 10:4 pārspēja Atlantas "Braves". Komandas "skaļākais" jaunieguvums Braiss Hārpers šajā mačā izcēlās ar vienu atsitienu trijos mēģinājumos, taču "spēli uztaisīja" citi – Ārons Nola sešos iningos zaudēja vien punktu, izslēdzot no spēles astoņus pretiniekus, cits jaunpienācējs, Endrjū Makačens, maču sāka ar bumbiņas raidījumu tribīnēs, bet Rīzs Hoskins izsita četrus punktus.

Losandželosas "Dodgers", iepriekšējās sezonas finālisti, ar 12:5 pārspēja Zaku Grainkī un Arizonas "Diamondbacks". Džoks Pedersens veica trīs atsitienus piecos mēģinājumos un izsita četrus punktus, kas bija mača labākais rādītājs, taču viņa komandas biedri arī neatpalika, jo trīs punkti Enrikes Hernandeza kontā, bet vēl divus izsita Maiks Mansijs.

Pie dienas rezultatīvāko spēlētāju grupas pieslēdzās arī Sietlas "Mariners" pārstāvis Domingo Santana, kurš mačā pret čempionvienību Bostonas "Red Sox" izcēlās ar četriem izsistiem punktiem, bet kopā viņam tādi jau ir pieci, kas ir līgas labākais rādītājs. Jāsaka, ka kopumā bostoniešiem šis mačs noteikti nav ierakstāms veiksmīgāko sarakstā, jo bez zaudējuma ar 4:12, komanda kopumā nerādīja labāko spēli un "izsēja" mača ievadā iekrāto pārsvaru, bet Kriss Seils trijos iningos zaudēja septiņus punktus.

Par dienas produktīvāko metēju kļuva Makss Šerzers, kurš veica 12 straikautus, taču tas nepalīdzēja viņa Vašingtonas "Nationals", jo komanda piekāpās Ņujorkas "Mets" ar 0:2. Tiesa, jāatzīst, ka arī ņujorkiešu "dūzis" Džeikobs Degroms spēlēja labi un no spēles izslēdza desmit pretiniekus.

Visbeidzot, pievēršoties aizvadītās starpsezonas "treknāko" līgumu īpašniekiem, Menijs Mačado tā arī nespēja gūt atsitienu, taču viņa Sandjego "Padres" ar 2:0 pārspēja Sanfrancisko "Giants", bet Losandželosas "Angels" ar 0:4 atzina Oklendas "Athletics" pārākumu, kurā Maiks Trauts izcēlās ar atsitienu un brīvgājienu.

MLB regulārā sezona, 28.03.

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsBrewers4:5
OriolesYankees2:7
MetsNationals2:0
BravesPhillies4:10
TigersBlue Jays2:0
DiamondbacksDodgers5:12
AstrosRays5:1
CubsRangers12:4
AngelsAthletics0:4
GiantsPadres0:2
IndiansTwins0:2
RockiesMarlins6:3
PiratesReds3:5
White SoxRoyals3:5
Red SoxMariners4:12

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/