Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Latvijas beisbola izlase rīt sāks cīņas Eiropas čempionātā

Rolands Eliņš

Latvijas beisbola izlase rīt sāks cīņas Eiropas čempionātā
Latvijas beisbola izlase
Publicitātes foto

Otrdien, 29. jūlijā, Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā sāksies Eiropas čempionāts beisbolā C divīzijā, kurā piedalīsies arī Latvijas izlase.

Latvijas beisbolisti pirmajā spēlē, 29.jūlijā, plkst: 18.30 (pēc Latvijas laika), spēkosies ar mājiniekiem - Slovēnijas izlasi, bet grupu turnīra turpinājumā aizvadīs spēles ar Izraēlas un Somijas vienībām. C divīzijas otrā grupā startē Rumānijas, Ungārijas, Īrijas un Norvēģijas valstu izlases. Divas spēcīgākās izlases iegūs iespēju spēlēt Eiropas Čempionāta B divīzijā. Latvijas komanda Ļubļanā ieradās svētdien, 27.jūlijā, ir aizvadījusi divus treniņus un ir gatava turnīram.

Latvijas beisbola izlasi Ļubļanā vadīs galvenais treneris Kristaps Aldins un treneris Rodžers Boumens no ASV. Ikdienā latviešu izcelsmes amerikānis K.Aldins ir "Stevens" Tehnoloģiju Institūta beisbola komandas galvenais treneris, kurš šogad ir ieguvis arī Latvijas pilsonību, tādējādi realizējot savu sapni pārstāvēt Latviju starptautiskajā arēnā.

Izlases sastāvs: Kristaps Dūšelis, Jānis Dūšelis, Alvils Samoilovs, Ritvars Rimicāns, Artūrs Knopkens, Ņikita Stašun, Leonīds Kirijaks, Ritvars Rimicāns, Ainārs Birulis (Rīgas Lauvas). Andis Ansons, Andris Gūtmanis, Igors Aleksejevs, Artūrs Mucenieks (Riga Diamonds/ Latvijas Universitāte). Kaspars Štrenfelds, Edgars Naglis (Baldone), Jānis Silavs (Valmiera), Agris Skrastiņš (Jelgava) un Vilnis Geidāns (London Metros) un komandas masieris Kaspars Ābelītis.

Eiropas Beisbola Čepionāta tiesnešu komandas sastāvā Latviju pārstāvēs Jānis Ertners no Siguldas.

Latvijas izlases spēles

DatumsLaiksPretinieks
29.0718:30Slovēnija
30.0714:30Somija
31.0714:30Izraēla

Informāciju sagatavoja:
Līga Usāne
Latvijas Beisbola federācija

     [+] [-]

, 2014-07-28 22:51, pirms 10 gadiem
Somus sakapāt! Nu, un pārējiem ar iekost.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-28 23:16, pirms 10 gadiem
eiropas cempionāts. ha ha to ka c divizija jau negribigi pieminēja..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-07-28 23:50, pirms 10 gadiem
Novērtēsim, ka Latvijai ir šādi puiši, kas aizraujas ar tik ļoti nepopulāro sporta veidu Eiropā, bet tik kultveidīgo populāro pasaulē. Zinības iegūtas no žurnāliem un Tv, džeki šogad pa īsto centīsies pārrakstīt LV beisbola vēstures lapas, cenšoties izcīnīt Latvijai pirmo uzvaru šāda līmeņa sacensībās... Vairāku gadu treniņš un entuziasms var vainagoties panākumiem turās veči un spēlējiet savu spēli ko spēlējat tepat mājās savās labākajās dienās!

  +1 [+] [-]

, 2014-07-29 00:10, pirms 10 gadiem
prieks, ka Latvijā attīstās arī tādi sporta veidi kā, beisbols, frisbijs, lakross, amerikāņu futbols utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-07-29 00:27, pirms 10 gadiem
tommy90 rakstīja: prieks, ka Latvijā attīstās arī tādi sporta veidi kā, beisbols, frisbijs, lakross, amerikāņu futbols utt.
Prieks par fanātiem, jā, bet Latvijā labāk redzēt kā attīstās basketbols, handbols, volejbols (telpu), tb tādi kuri ir populāri Eiropā un ir arī nozīmīga os sastāvdaļa, šitie amerikāņu ražojumi, kuri reāli nopietnā līmenī interesē ļoti maz valstīm, lai turās uz fanātiem, kuri ir gatavi kaut ko ziedot sporta veida labā, bet ja nav, lai nav un nevajag arī.

  -1 [+] [-]

, 2014-07-29 00:29, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: Pietiks laiziit amerikaanjiem pak...
ej labak uzspele iemiloto litrabolu.

  +3 [+] [-]

, 2014-07-29 00:32, pirms 10 gadiem
Assasinss' rakstīja: Prieks par fanātiem, jā, bet Latvijā labāk redzēt kā attīstās basketbols, handbols, volejbols (telpu), tb tādi kuri ir populāri Eiropā un ir arī nozīmīga os sastāvdaļa, šitie amerikāņu ražojumi, kuri reāli nopietnā līmenī interesē ļoti maz valstīm, lai turās uz fanātiem, kuri ir gatavi kaut ko ziedot sporta veida labā, bet ja nav, lai nav un nevajag arī.
+1
Labi būtu, ja arī florbols noturētos labā līmenī. 2020. gadā tas būs arī OS!

     [+] [-]

, 2014-07-29 08:21, pirms 10 gadiem
Assasinss' rakstīja: Prieks par fanātiem, jā, bet Latvijā labāk redzēt kā attīstās basketbols, handbols, volejbols (telpu), tb tādi kuri ir populāri Eiropā un ir arī nozīmīga os sastāvdaļa, šitie amerikāņu ražojumi, kuri reāli nopietnā līmenī interesē ļoti maz valstīm, lai turās uz fanātiem, kuri ir gatavi kaut ko ziedot sporta veida labā, bet ja nav, lai nav un nevajag arī.
Reālā līmenī vēl mazāk valstīm interesē ledus hokejs. Ja kas

     [+] [-]

, 2014-07-29 08:30, pirms 10 gadiem
Par interesi - ja hokejs interesētu tik daudz pasaules valstis kā beisbols, tad Latvija ar saviem hokejistiem būtu kaut kur... ļoti ievērojami zemāk.

Beisbols ir ļoti populārs sports, kas daudzās valstīs ir TOP vietās... Nerunāšu par Centrālamerikas/Karību valstīm, vai Ziemeļameriku, bet Āzijā tas ir megapopulārs.
Eiropā ar ir valstsi, kur beisbols ir ļoti nesliktā līmenī, t.i., tādā, lai ik pa laikam saražotu kādu MLB līmeņa spēlētāju.

Amfutbols... tas ir tikai savas globalizācijas pašā sākumā. Protams, ir valstis, kurās tas ir vairāk populārs, kurās mazāk, bet vienalga ir. Pēc pārstāvniecības amfutbola federācijā ir tikai mazliet mazāk dalībnieku kā IIHF. Viņiem viss vēl priekšā. Pašlaik NFL kaļ plānus Ķīnas apgūšanā.

Lakross - nu tas ir tāpat ļoti tāds specifisks studentu/indiāņu sports... kuram nemaz nav mērķis kļūt par kkādu globālu pasākumu, vismaz no lakrosa dzīves vadītājiem tas nav izskanējis.

     [+] [-]

, 2014-07-29 08:47, pirms 10 gadiem
Kam šitādi anti-sportaveidi, kā beisbols un amfutbols ir vajadzīgi ārpus Z-Amerikas un Japānas?

     [+] [-]

, 2014-07-29 09:04, pirms 10 gadiem
Jigsaw rakstīja: Kam šitādi anti-sportaveidi, kā beisbols un amfutbols ir vajadzīgi ārpus Z-Amerikas un Japānas?
Saprotu, ka cilvēkam ar stipri ierobežotu smadzeņu darbību to ir grūti aptvert, bet izrādās, ka ir vajadzīgi daudz cilvēkiem.

     [+] [-]

, 2014-07-29 09:05, pirms 10 gadiem
Jigsaw rakstīja: Kam šitādi anti-sportaveidi, kā beisbols un amfutbols ir vajadzīgi ārpus Z-Amerikas un Japānas?
Starptautiskajās sporta veidu federācijās ietilpst:

Beisbols: 124 valstis
Amfutbols: 64 valstis

Salīdzinājumam:

Florbols: 56 valstis
Ledus hokejs: 73 valstis

Nu laikam jau ir vajadzīgi arī kkur ārpus, pie tam daudz vajadzīgāki nekā florbols vai hokejs.

Un tikai tagad nevajag stāstīt, ka "beisbolu spēlē visādās sīkvalstiņās, tās neskaitām"... a kas Latvija ir? Teiksim, beisbola fani to pašu var teikt par Latviju un hokeju.

     [+] [-]

, 2014-07-29 09:11, pirms 10 gadiem
Beisbols nemaz negrasās konkurēt ar citiem sporta veidiem, vismaz LV. Cilvēkus vienkārši uzrunā šī spēle, tāpat kā Vērmanītī onkuļiem šahs. Un lai vai kādā līmenī, tomēr pārstāvēt savu valsti ir gods jebkurā sportā... Kaut vai papīra lidmašīnās

  +1 [+] [-]

, 2014-07-29 09:19, pirms 10 gadiem
mrPO rakstīja: Beisbols nemaz negrasās konkurēt ar citiem sporta veidiem, vismaz LV. Cilvēkus vienkārši uzrunā šī spēle, tāpat kā Vērmanītī onkuļiem šahs. Un lai vai kādā līmenī, tomēr pārstāvēt savu valsti ir gods jebkurā sportā... Kaut vai papīra lidmašīnās
Da beidz... Latvijas sporta līdzjutējiem tādi sporti neinteresē, visur vajag medaļas, pirmās vietas, pasaules atzinību un mūžīgu slavu, tik tādā gadījumā viņi, varbūt, pieņems kādu sporta veidu kā labu esam.

Turklāt, ja vēl ir "Latvijas izlase", tad tiem nu gan ir jābūt superatlētiem, kas visus plēš.

Labi, joki jokiem, bet dažreiz tiešām tā liekas, kad sāk stāstīt "nu te jau nav nekāds līmenis". A no kurienes līmenim rasties, teiksim, tai pašā beisbolā? Pēkšņi ievest dominikāņus un kubiešus vairumā, lai spēlē, vai kā? Puiši nodarbojas ar sportu amatieru līmenī, taču ir nodibinājuši federāciju, izveidojuši izlasi, atraduši naudu, lai startētu čempionātā... a dažiem - "NAV LĪMENIS".

Tak neviens i nesaka, ka te būs ja ne MLB tad Triple-A beisbols utt. Puiši izmanto izdevību. Ja kāds uzskata, ka viņiem nav jāpiedalās, jo citi ir labāki... lūdzu, lai prezentē tos citus plašākai publikai. Bet citu mums nav... tas ir Latvijas beisbola līmenis un viņi arī to pilnīgi pieņem, arī starptautiskā līmenī to labi saprot, tāpēc arī C grupa utt. Lai spēlē šie, bet pēc gadiem 30-50 būs pilnīgi citi spēlētāji, kas, iespējams, spēlēs daudz labāk, taču bez šiem mūsdienu amatieriem nebūs NEKĀDU.

     [+] [-]

, 2014-07-29 09:58, pirms 10 gadiem
Principā nevis atraduši naudu, bet par savu naudu brauc aizstāvēt Latviju un ir mācējuši atrast latviešu izcelsmes ar beisbolu saistītās personības , kas šos puišus ir pacēluši nedaudz citā līmenī.

     [+] [-]

, 2014-07-29 12:13, pirms 10 gadiem
mrPO rakstīja: Principā nevis atraduši naudu, bet par savu naudu brauc aizstāvēt Latviju un ir mācējuši atrast latviešu izcelsmes ar beisbolu saistītās personības , kas šos puišus ir pacēluši nedaudz citā līmenī.
Nu es jau ar to atrašanu vairāk arī domāju - atrašanu no saviem/savas ģimenes līdzekļiem.

Bet nu tā - puiši strādā, spēlē, salīdzina savu varējumu ar citiem. Viss ok. Vismaz man ir prieks, ka arī pie mums daudza bumbu.

Ja to izdosies kādreiz pacelt līdz līmenim, kad pie mums uz vietas būs arī kkāds bērnu/jauniešu čempionāts un tīņi varēs apgūt pamatprasmes, lai vēlāk, labākie no viņiem, varētu pretendēt uz stipendiju koledžā (te es domāju ne tikai NCAA TOP līmeni, bet vispār, arī ārpus NCAA - sākot ar NAIA, NJCAA līdz... nu visām pārējām), tad būs baigi labi. Cilvēkiem caur sportu būs iespēja tikt pie labas izglītības (līdzīgi arī būtu jābūt ar amfutbola attīstīšanu valstī).

     [+] [-]

, 2014-07-29 12:35, pirms 10 gadiem
Kur var dabūt izlases kreklu?

     [+] [-]

, 2014-07-29 15:33, pirms 10 gadiem
Izlases krekli dažādu iemeslu dēļ nav pieejami paplašinātā tirāžā. Taču, sazinoties ar Federācijas pārstāvjiem var uzzināt vai nav kāds rezerves krekls palicis. Informācija beisbols.lv | Latvijas Beisbola federācija vai twitter @beisbols.

Pēc EČ Latvijā turpināsies gan iekšējais čempionāts gan arī dalība Interleague sacensībās, kur piedalās komandas no Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Krievijas, kā arī Latvijas izlase. Pēc uzvarām pirmajās kārtās pār Igaunijas Kiili Panthers un S.Pēterburgas North Stars, šobrīd mūsu komanda pretendē uz iekļūšanu Final Four, kas šogad notiks Utenā, Lietuvā. Vēl atlikušas 2 kārtas.