Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

“Marlins” atspēlē piecus punktus un pārspēj “Padres”

Juris Miņins
Juris Miņins

“Marlins” atspēlē piecus punktus un pārspēj “Padres”
Kriss Džonsons
Foto: AFP/Scanpix

Tuvojoties sezonas izskaņai aizvien vairāk saasinās Augstāko beisbola līgu (MLB) komandu cīņa par izslēgšanas spēlēm, tā Maiami “Marlins”, kas cīnās par piekto vietu Nacionālajā līgā, ar 7:6 pārspēja Sandjego “Padres”.

Augstāko beisbola līgu izslēgšanas maču formāts paredz to, ka izslēgšanas mačiem kvalificējas katras līgas divīziju uzvarētājas, kā arī divas labākās komandas pēc uzrādītās maču bilances. Šīs “labākās no palikušajām” komandām izspēlē vienu maču, kura uzvarētājs turpina cīņu par čempiona titulu, bet zaudētājam sezona ir beigusies.

Nacionālajā līgā par šīm divām vietām uz “wild card” maču cīnās piecas komandas. Sanfrancisko “Giants” ir līderi un viņiem pār otrajā vietā esošajiem Sentluisas “Cardinals” ir 1.5 uzvaru pārsvars, turklāt, tā kā Nacionālās līgas līdervienība Losandželosas “Dodgers” ir tikai vienas uzvaras attālumā, viņiem ir labas iespējas izvairīties no šīs nervus kutinošās cīņas par atlikušajām divām izslēgšanas maču vietām.

Savukārt ārpus izslēgšanas maču zonas, bet tiešā tāas tuvumā atrodas vēl trīs komandas – Maiami “Marlins”, kuri no Sentluisas komandas atpaliek par 1.5 uzvarām, Pitsburgas “Pirates” no “play-off” zonas atpaliek par 2.5 uzvarām, bet Ņujorkas “Mets” vienību no pēcssezonas šķir 3.5 panākumu tiesa.

Amerikas līgā situācija gan ir daudz sarežģītāka, jo šo pašu 3.5 uzvaru robežās ir septiņas komandas. Līderi ir Bostonas “Red Sox”, kuriem ir vienas uzvaras pārsvars pār Baltimoras “Orioles”, bet aiz šīs izslēgšanas maču zonas ir Detroitas, Sietlas, Kanzassitijas, Hjūstonas un Ņujorkas “Yankees” komandas.

Atgriežoties pie Nacionālās līgas cīņām, Maiami “Marlins”, pateicoties fantastiskam atspēlēšanās skrējienam pēdējos trīs iningos un Krisa Džonsona dubultsitienam, pēdējā iningā ar 7:6 pārspēja Sandjego “Padres”, kuriem vēl septītā ininga vidū bija ievērojams pārsvars – 6:2.

Tiesa, šis panākums floridiešus tuvāk izslēgšanas mačiem nepavirzīja, jo arī Sentluisas “Cardinals” svinēja panākumu, ar 3:1 pārspējot Oklendas “Athletics”.

Amerikas līgā zaudējumus piedzīvoja gan Bostonas (3:6 pret Kanzassitijas “Royals”), gan Baltimoras (4:14 pret Ņujorkas “Yankees”) komandas, kas, kā jau minēts iepriekš, tikai saasināja cīņu par izslēgšanas mačiem.

Līdz MLB regulārās sezonas, kurā katra komanda izspēlē 162 mačus, noslēgumam ir palikušas nedaudz vairāk kā 30 spēles.

MLB regulārā sezona, 26.08.

ViesiMājniekiRezultāts
AthleticsCardinals1:3
OriolesYankees4:14
RockiesNationals5:8
TwinsBlue Jays8:15
RoyalsRed Sox6:3
AngelsTigrs2:4
PhilliesMets4:9
PadresMarlins6:7
IndiansRangers12:1
MarinersWhite Sox3:1
PiratesBrewers5:3
RaysAstros4:5
RedsDiamondbacks3:4
CubsDodgers6:4
BravesGiants0:7

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...