Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Džadžam divi "Home run", "Yankees" pārspēj "Orioles"

Juris Miņins
Juris Miņins

Džadžam divi "Home run", "Yankees" pārspēj "Orioles"
Ārons Džadžs
Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Yankees" atsitējs Ārons Džadžs aizvadītās nakts Augstāko beisbola līgu MLB mačā divreiz bumbiņu raidīja ārpus laukuma, palīdzot savai vienībai ar 9:4 pārspēt Baltimoras "Orioles".

Ārons Džadžs, kurš spēlē nozīmētā atsitēja pozīcijā, aizvadīja pilnu maču un jāsaka, ka darīja to ļoti labi. Vispirms ir jāsaka, ka viņš tika pie atsitieniem diviem no trim reizēm, kad stājās pretī metējam, bet divreiz viņa atsistā bumbiņa piezemējās stadiona tribīnēs, kas kopumā Džadžam deva četrus atsistos punktus. Tikpat punktus viņš guva arī pats.

Jāsaka gan, ka, lai arī Džadžs deva lielu ieguldījumu uzvarā, "Yankees" izšķirošo pārsvaru bija guvuši vēl pirms Ārona uguņošanas. Jau ceturtajā iningā, galvenokārt pateicoties "Orioles" komandas sākumsastāva metēja Migela Kastro neveiksmīgajai spēlei, kā arī Tima Bekhema kļūdai aizsardzībā, ņujorkieši atradās vadībā ar 5:3. Gregs Bērds šajā spēles nogrieznī izcēlās ar diviem punktiem.

Tāpat ir jāpiebilst, ka turpinās Šoheja Otani sāga, proti, Losandželosas "Angels" vienība, kas spēlētāju ieguva vien šajā starpsezonā, atsakās atklāt ne tikai to kurā pozīcijā viņš spēlēs, bet pat to vai viņš vispār sezonu sāks lielajā komandā. Iepriekš tika baumots, ka Otani sezonu, neatkarīgi no snieguma pirmssezonas mačos, sāks "Angels" rindās, pirmajā sezonas mačā laukumā ejot nozīmētā atsitēja pozīcijā, bet pāris dienas vēlāk debitējot arī uz metēju kalniņa, taču Losandželosas komandas vadība šo informāciju noraidīja, sakot, ka ar plāniem attiecībā uz japāņu beisbolistu ne ar vienu nav dalījusies.

Atgādināsim, ka Šoheis Otani uz ASV brauca kā viens no Japānas līgas interesantākajiem spēlētājiem, kuram ir diezgan netipisks "prasmju komplekts", proti, viņš var spēlēt gan no metēja pozīcijas, gan kā atsitējs, kas mūsdienu augstākā līmeņa beisbolā ir ārkārtīgi liels retums. Tiesa, līdz šim, pārbaudes spēlēs, 23 gadus vecais japānis spēlēja ārkārtīgi nepārliecinoši.

MLB pirmssezona, 21.03.

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsMarlins13:6
AstrosNationals8:3
Red SoxRays8:3
PhilliesBlue Jays7:7
PadresWhite Sox4:3
AthleticsBrewers3:4
CubsRangers5:1
PiratesTwins1:3
TigersBraves2:3
OriolesYankees4:9
RoyalsIndians12:8
BrewersMariners4:7
GiantsDiamondbacks14:0

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/