Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

De Groms aizvada visu maču un punktus nezaudē

Juris Miņins
Juris Miņins

De Groms aizvada visu maču un punktus nezaudē
Džeikobs de Groms un Devins Mesorako
Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Mets" dūzis Džeikobs de Groms vakardien, Augstāko beisbola līgu (MLB) mačā pret Filadelfijas "Phillies", aizvadīja visus deviņus iningus, nezaudēja ne punktu un palīdzēja savai vienībai uzvarēt ar 3:1.

Par aizvadītās nakts Augstāko beisbola līgu (MLB) vienu no lielākajiem varoņiem kļuva Ņujorkas "Mets" metējs Džeikobs de Groms, kurš, jāatzīst gan, šosezon ir viens no labākajiem savas pozīcijas metējiem visā MLB.

Spēlē pret Filadelfijas "Phillies" de Groms nodemonstrēja vienu no labākajiem sniegumiem šajā sezonā, lai arī mača vidū viņam nācās ņemt pārtraukumu, jo pāri spēles arēnai bija savilkušies lietus mākoņi, kā dēļ mačs uz tika pārtraukts uz 41 minūti. Interesanti, ka "Mets" treneru brigāde bija nolēmusi, ka, ja pauze būs ilgāka par 45 minūtēm, de Groms tiks mainīts nost no laukuma.

Pārtraukums nekādā veidā neietekmēja metēja sniegumu un, iespējams, ka ļāva aizvadīt visu maču, kura beigās de Groms bija pieļāvis septiņus atsitienus, kā arī šajā laikā "Phillies" spēja gūt tikai vienu punktu, taču tas netika ieskaitīts de Groma kontā, jo tika gūts pēc aizsardzības kļūdas. Tāpat viņš arī tika pie deviņiem straikautiem .

Jāpiebilst, ka uz šo brīdi de Groma vidēji mačā zaudēto punktu rādītājs ir 1.71, kas ir labākais kā Nacionālajā līgā, tā visā MLB. Tikai vēl vienam citam spēlētājam, Bostonas "Red Sox" pārstāvim Krisam Seilam, šobrīd savu ERA rādītāju ir izdevies noturēt zem diviem punktiem (1.97).

Kopumā gan jāatzīst, ka spēle, ko demonstrēja abas komandas bija līdzīga, taču mazliet veiksmīgāki un labāki izrādījās ņujorkieši. Maču abas komandas noslēdza ar septiņiem atsitieniem, taču Filadelfijas vienība pieļāva divas kļūdas pret pretinieku vienu. Lai arī "Mets" pieļautā kļūda uzreiz arī atspoguļojās uz tablo, beigu beigās, tomēr, "Phillies" kļūdīšanās maksāja dārgāk – 1:3.

Uzvaras punktu, raidot bumbiņu tālu ārpus laukuma robežām, septītajā iningā guva ķērājs Devins Mesorako.

Pēc šī zaudējuma, "Phillies" komanda kopumā savas pozīcijas turnīra tabulā nav zaudējusi, jo vēl aizvien atrodas Nacionālās līgas Austrumu divīzijas otrajā vietā, tiesa, viņu pozīcijas cīņā par izslēgšanas mačiem, kuros Filadelfijas komanda pašlaik cer tikt pateicoties "Wild card", šīs maču sēijas laikā gan ir atslābušas.

"Phillies" vēl aizvien "Wild card" ieskaitē ieņem pirmo vietu, taču otrajā vietā esošie Sentluisas "Cardinals", kuriem pašlaik ir veiksmīgu maču sērija, atpaliek tikai par 0.5 panākumiem, Kolorado "Rockies" un Milvokī "Brewers" – vēl par 0.5 panākumiem (t.i., vienas uzvaras attālumā), bet Losandželosas "Dodgers" no pirmās vietas atpaliek par divām uzvarām, kas nozīmē, ka pie mazākās "paslīdēšanas" Filadelfijas komanda uzreiz var zaudēt vietu izslēgšanas mačos.

MLB regulārā sezona, 18.08.

ViesiMājniekiRezultāts
Blue JaysYankees6:11
OriolesIndians4:2
AstrosAthletics1:7
MetsPhillies3:1
MarlinsNationals7:5
CubsPirates1:3
RaysRed Sox2:5
RoyalsWhite Sox3:1
TigersTwins7:5
RockiesBraves5:3
GiantsReds1:7
BrewersCardinals2:7
DiamondbacksPadres5:7
AngelsRangers
DodgersMariners

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/