Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB čempioniem "Red Sox" jāmaksā "luksusa nodoklis" teju 12 miljonu apmērā

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB čempioniem "Red Sox" jāmaksā "luksusa nodoklis" teju 12 miljonu apmērā
Bostonas "Red Sox" 2018. gada sezonas triumfa brīdī.
Foto: USA Today/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) 2018. gada čempionvienībai Bostonas "Red Sox" par noteikto "algu griestu" pērsniegšanu būs jāatmaksā gandrīz 12 miljoni ASV dolāru liels tā sauktais "luksusa nodoklis".

Augstākajās beisbola līgās (MLB) komandām ir noteikti tā sauktie "algu griesti", taču atšķirībā no citām līgām šie algu ierobežojumi nav strikti, t.i., komandas drīkst tos pārsniegt, taču tad komandām ir jāmaksā tā sauktais "luksusa nodoklis", kas ir izteikts procentu formā no katra iztērētā dolāra.

Kopš 2016. gadā ir parakstīts jaunais kolektīvais līgums, aktuālās šī "nodokļa" likmes ir 20%, ja komanda algu budžeta ierobežojumus pārsniedz pirmo reizi, 30%, ja pārkāpums ir otro sezonu pēc kārtas, bet 50%, ja arī trešajā sezonā pēc kārtas komanda nav spējusi iekļauties līgas noteiktajos algu rāmjos. Tiesa, jāpiebilst, ka šie sodi krājas tikai tajos gadījumos, ka algu budžeta pārkāpumi ir secīgi. Tiklīdz komanda ir iekļāvusies budžetā, iepriekšējie pārkāpumi anulējas.

Pēc 2018. gada sezonas MLB grāmatveži ir sarēķinājuši, ka šogad divām komandām ir jāmaksā luksusa nodoklis. Pirmā ir čempionvienība Bostonas "Red Sox", kurai sezonas laikā bija pats lielākais algu budžets un tāpēc viņiem ir jāmaksā 11 951 091 dolārs MLB kasē. Otrā komanda ir Vašingtonas "Nationals", kuri uz šo brīdi MLB ir parādā 2 386 097 dolārus.

Papildus tam Bostonas komanda tiek sodīta ar desmit pozīciju sodu 2019. gada MLB draftā. Šāds sods ir piemērots tāpēc, ka viņu algu budžeta pārkāpums bija vairāk kā 40 miljonus ASV dolāru liels. "Red Sox" arī ir pirmā komanda, kas tiek šādā veidā sodīta.

Visā "algu griestu" ērā visvairāk soda naudās ir samaksājusi Ņujorkas "Yankees" (319.6 miljoni ASV dolāru) un šī sezona ir pirmā kopš 2003. gada, kad viņiem tas nav jādara. Otrajā vietā ir pēdējo divu MLB sezonu fināliste Losandželosas "Dodgers", kura līgai ir samaksājusi 149.7 miljonus ASV dolāru, bet Bostona, kuras bilancē nu jau ir aptuveni 37 miljoni dolāru, ieņem trešo vietu.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2018-12-17 20:29, pirms 5 gadiem
nieki, salīdzinot ar iepriekšējie gadiem šis nodoklītis MLB mērogiem ir sīkums. īpaši, ja pats algu budžets pāri 230 000 000.

un galvenais, ka tituls taču iegūts!