Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB "All-Stars" mačā pārāka Nacionālā līga

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB "All-Stars" mačā pārāka Nacionālā līga
Braiens Makans
Foto: AP/Scanpix

Pirmo reizi pēdējo 13 sezonu laikā pie uzvaras Augstāko beisbola līgu (MLB) "All-Stars" mačā tika Nacionālās līgas beisbolisti, kuri, pateicoties Braiena Makana, triju punktu vērtajam dubultajam sitienam pārspēja Amerikas līgu ar 3:1.

Lai arī MLB sabiedrību pirms "All-Stars" maču pārsteidza ziņa par bijušā Ņujorkas "Yankees" īpašnieka Džordža Steinbreinera nāvi, pats mačs, pēc piemiņas brīža Losandželosas "Angels" komandas mājas spēļu stadionā "Angels Stadium of Anaheim", tomēr, notika.
Pati spēle tika aizvadīta visai aizraujoši, taču par kvalitatīvu to nosaukt nevarēja. Vairākas kļūdas, neprecīzi sitieni un nesaprašanās starp laukuma spēlētājiem arī ir tas, kas raksturo 2010. gada "All-Stars" maču.

Par spēles galveno varoni kļuva Atlantas "Braves" ķērājs Braiens Makans, kurš, ar lielisku sitienu laukuma labajā stūrī, guva trīs punktus, tādējādi arī nodrošinot vadību Nacionālās līgas komandai uz to brīdi, bet, kā vēlāk izrādījās, arī uzvaru visā spēlē. Jāpiebilst, ka Makana sitiens (triju punktu vērts dubultsitiens) bija pirmais šāda veida sitiens MLB Visu zvaigžņu spēles vēsturē.
Savukārt vienīgo punktu Amerikas līgas labā guva Evans Longoria.

Jāpiebilst, ka lielisku maču aizvadīja arī metēji. Šīs sezonas izcilnieki Deivids Praiss un Ubaldo Himinezs maču iesāka ļoti pārliecinoši un tāpat turpināja arī pārējie metēji. Pie uzvaras šajā mačā tika Vašingtonas "Nationals" metējs Mets Kepss, bet zaudējums tika ierakstīts Fila Hjūdža kontā.

Par 2010. gada MLB "All-Stars" mača vērtīgāko spēlētāju, protams, tika atzīts tieši Braiens Makans, kurš Nacionālās līgas komandai nodrošināja uzvaru.

Tāpat, pirms galvenā mača, Visu zvaigžņu nedēļas nogales ietvaros, norisinājās vēl divi visai interesanti pasākumi – Jauno talantu spēle un "Home Run" sitienu derbijs.
Jauno talantu mačs notika pēc formāta "ASV pret Pasauli" un tajā ar 9:1 pārāki izrādījās ASV jaunie beisbolisti. Par mača galveno varoni, un arī vērtīgāko spēlētāju, kļuva mājnieku komandas, Losandželosas "Angels", ķērājs Henks Hongers, kurš ar vienu "Home Run" sitienu guva trīs punktus.

Savukārt "Home Run Derby" sacīkstēs pie uzvaras tika Bostonas "Red Sox" maiņas sitējs Davids Otizs. Pirmajā atlases kārtā Ortizam bija tikai trešais labākais rezultāts (8 HR), tajā pašā laikā līderim, Korijam Hārtam, izdevās ārpus laukuma bumbiņu raidīt jau 13 reizes, taču otrajā kārtā "Big Papi" (Ortiza iesauka - aut.) bija labākais un kopā ar Henliju Ramirezu (Floridas "Marlins"), abi gūdami pa 21 "Home run", iekļuva finālā, kurā Ortizs uzvarēja ar rezultātu 11:5.

Izmantotie resursi:
espn.go.com

Slēpts komentārs: dafs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-07-14 10:50, pirms 14 gadiem
nu lūk, pat zvaigžņu spēlē parādās- šis ir pičeru gads!

  -2 [+] [-]

, 2010-07-14 11:40, pirms 14 gadiem
Juri - nevajag terminoloģiju latviskot līdz galam? Ja jau metējs un ķērājs, tad arī "mājā sitiens".

  +1 [+] [-]

, 2010-07-14 12:06, pirms 14 gadiem
Hunter rakstīja: Juri - nevajag terminoloģiju latviskot līdz galam? Ja jau metējs un ķērājs, tad arī "mājā sitiens".
Var lietot arī mājas sitiens, taču tā kā rakstīts tiek "Home Run", nevis Home Run (tb pēdiņās), tad pieļaujami ir abi varianti.
"Pičers" un "kečers" arī tiek lietoti, starp citu, rakstos, taču pēdiņās vai slīprakstā, tb tādi kā profesionālismi.

     [+] [-]

, 2010-07-14 12:19, pirms 14 gadiem
Hunter rakstīja: Juri - nevajag terminoloģiju latviskot līdz galam? Ja jau metējs un ķērājs, tad arī "mājā sitiens".
cik esmu skatijies, un dzirdejis...ari japāņi saka home run

     [+] [-]

, 2010-07-14 12:23, pirms 14 gadiem
OK, es vienmēr esmu domājis cik daudz ir nepieciešams latviskot beisbola terminoloģiju. Acīmredzot, pareizi jau ir palikt pie varianta kaut kur pa vidu. Pilnībā latviskojot izklausīsies diezgan debīli. Arī pičeru dēvējot par metēju, tas kaut kā jocīgi skan, ņemot vērā šī vārda daudznozīmīgumu. Latvijas beisbola sabiedrība, liekas, ka šobrīd lieto tikai angļu val. terminus.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-14 12:50, pirms 14 gadiem
turklāt, var gadīties, ka kādā latviešu komandā visi ir metēji, bet pičera gandrīz nav.. anglicismi glābj