Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Kabreram veiks bicepsa operāciju, sezona beigusies

Juris Miņins
Juris Miņins

Kabreram veiks bicepsa operāciju, sezona beigusies
Migels Kabrera
Foto: AFP/Scanpix

Šodien ir kļuvis zināms, ka Augstāko beisbola līgu (MLB) komandas Detroitas "Tigers" spēlētājs, viens no līgas labākajiem atsitējiem, Migels Kabrera ir savainojis bicepsu un viņam šī sezona ir beigusies.

35 gadus vecais atsitējs un pirmās/trešās bāzes spēlētājs savainojumu guva vakardienas mačā pret Minesotas "Twins", kad jau tā ievadā, trešajā iningā, viņš pameta komandas rezervistu soliņu. Pēcāk veiktā magnētiskā rezonanse atklāja, ka beisbolistam ir ieplīsusi kreisās rokas bicepsa saite.

Plānots, ka jau līdz šīs nedēļas beigām vienam no pēdējo desmit gadu labākajiem beisbolistiem tiks veikta operācija, taču līdz ar to viņam sezona būs beigusies.

Atgādināsim, ka pēdējo triju sezonu laikā Kabrera ne vien vien reizi ir guvis savainojumus, kuru rezultātā "Tigers" vienībai viņu bija jāievieto savainoto spēlētāju sarakstā, tiesa, visi iepriekšējie savainojumi klasificējās kā "ķermeņa lejasdaļas savainojumi".

Venecuēlietis Migels Kabrera ir viens no mūsdienu MLB labākajiem atsitējiem un ir vairāku statistisko rādītāju pirmajā trijniekā – kā "Home run" sitienos, tā arī izsistajos punktos, veiktajos atsitienos un citos. Savas karjeras laikā viņš 11 reizes ir piedalījies "All Stars" mačos, divas reizes atzīts par Amerikas līgas MVP (2012. un 2013. gadā), bet 2003. gadā, Floridas "Marlins" komandas sastāvā, izcīnījis Pasaules sērijas čempiona titulu.

Līdzšinējās karjeras laikā Kabrera ir guvis 2676 atsitienus, 465 "Home run", izsitis 1635 punktus un kopumā atsitis ar 31.6% precizitāti, kas ir uzskatāma par ļoti augstu.

Tāpat viņš ir pirmais un vienīgais Amerikas līgas beisbolists, kuram ir izdevies gūt "Trīs kroņus", t.i., sezonas beigās būt līgas līderim "Home run", izsisto punktu un veikto atsitienu kategorijās, kad viņš to paveica 2012. gadā. Iepriekš kas tāds tika paveikts vien 1967. gadā, kad to izdarīja Karls Jastrezemskis.

Jāpiebilst, ka Migels Kabrera ir arī viens no vislabāk apmaksātākajiem beisbolistiem visā MLB, jo viņa vidējā alga šosezon ir 31 miljons ASV dolāru, kas ir lielākais atalgojums, ko kāda no komandām maksā laukuma pozīcijas spēlētājam (ne metējam). Interesanti, ka viņa esošais līgums ir aktīvs līdz pat 2025. gadam (tobrīd spēlētājam būs 42 gadi) un katrā no gaidāmajām sezonām viņa alga ir ieplānota no 30 līdz pat 32 miljoniem sezonā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports